Followers

Wednesday, May 16, 2012

In progress.....

Yesterday night I am working on these blocks.. I have finished 20, 8 inches blocks in these bright colours..
I am thinking hard on the theme.. its something like "vehicle on the road" right. The vehicle print perfectly fit for boy theme actually

Fabric Shipyard Vehicle in blue tuh sebenarnya organic cotton from Timeless Treasure.. ada beza kah organic cotton compare to no-organic... I cant see it.. macam sama jer, tapi harga lain2 hahaha
Dan blok-blok ni menyebabkan saya kurang lena tidur hahaha
Sebab apa?
Sebab saya "undecided" nak rearrange camna..

Camni ka? Yang ini baru terfikir..


ataupun camni? Yang ini original pattern yang saya buat masa drafting on paper.

Yang ni? caca marba sudah hahaha
Tolong kawan2 vote mana satu yang cantik.. pic1, pic2 or pic3?

Another patchwork making.. yang ni guna panel, since panel ni melintang, so saiz patchwork ni jadi besar, lebih kurang crib size 45x60... tapi tengoklah besar mana agaknya bila dah siap nanti yerr. Ingat nak letak border lagi, tapi dah besar sangatlah plak..
Ini bukan nak buat 2 quilt tau.... yang ni nak buat reversible, dua2 side boleh pakai. Dua2 side guna US cotton.. fuh.. mana entah nak cari panel cantik macam ni. FYI fabric ni provided by my customer

Ok...SSS=Salam Sayang semua

Regards;

10 comments:

  1. kalau tanya saya, sy vote yg no.1 tu..

    ReplyDelete
  2. rasanya no. 1 kot nampak cam ok ja...

    ReplyDelete
  3. saya pun suka no 1 juga ...memang cantik panel tu ...

    ReplyDelete
  4. SaYa suka tiga2..tp kalu suruh pilih no1 la..pasal tersusun ja...

    ReplyDelete
  5. kak 2 vote boleh?

    pilihan pertama - pic 1
    pilihan kedua - pic 3

    :D

    ngeeeeee

    ReplyDelete
  6. Thanks kawan2 semua kerana vote it.. saya pun suka ngan pic 1.. so akan jadi pic 1 lah nampaknya nanti hehehe

    ReplyDelete
  7. walaupun you dah decide, nak vote jugak.. hehehehehe VOTE number 1 *grin* love the arrangement..

    panel tu pun sangat sweet..

    ReplyDelete

Love your comments...