Followers

Sunday, May 13, 2012

The Chain Square Birthday Quilt

Happy Birthday to youuuu...
Sebenarnya birthday budak kecik ni dah lepas pun, on 11/05/2012 arituh.  Tapi harini nak tayang hadiah birthday dia yang hanya sempat disiapkan pada 12.05.2011; 00:15.. yer pukul 12.15 pagi baru siap.

The Chain Square birthday quilt

Single size, lebih kurang 75x60 inci

Aksi budak yang happy dapat quilt ni hahaha


Saya buat line quilting jer.. walaupun nampak simple tapi nak menjahit more than 100 lines tuh fuhhhh berpeluh jugaklah... saya mengambil masa lebih 1 jam untuk quilting sahaja.

Sidai di verandah, supaya cepat kering, tapiiiii kusangka panas sampai ke petang, rupanya hujan mencurah2, basahlah skit kat hujung2 quilt tuh. Tapi budak kecik tuh nak jugak pakai malam ni, so what to do... iron je lah...


Emmm sungguh penat harini, pagi2 lagi dah ke The Curve untuk main bowling. Petang plak ke swimming pool. Happy betul saya, now dah boleh berenang sepanjang olympic size pool tanpa berhenti, tp takat 1 round je lah. Itu pun dah semput nafas mokcik ni hahhaa. Kalau selalu turun insyallah, boleh tingkatkan stamina and... burn more chalories hihi

Selamat Malam, have a nice dream.. opsss last sekali, gambar kain dari FQS, beli masa ada shipping discount arituh.. lucky me sebab dapat rate RM3.06 jer uttk 1USD.. termurah pernah dapat tuh.
Regards;

11 comments:

  1. cantik quilt tu..bertuah izah dapat mama pandai buat quilt..pandai berenang lak tu..
    sy penah la cuba2 belajar berenang..tp teman ni fobia air bila celup kepala, telinga rasa berdengung and rasa sesak napas kurang oksigen( alasan malas belajo)..sudahnya pinjam pelampung anak..anyway, mmg bagus belajo berenang ni, salah satu cara nak dpt bentuk body cun..

    ReplyDelete
  2. bestnye dpt quilt baru..nurul masa baya izzah dpt hadiah icecream coneto je mak bagi..haha kelakar bila ingat balik..masa tue rasa dah best dah

    ReplyDelete
  3. wah... this is very nice.. a perfect birthday gift for the love one.. :)

    ReplyDelete
  4. hahaha.. demi izzah sanggup mak dia iron quilt! hahaha.. demi anak yer kak! apapun bertuah izzah.. tahun depan bleh minta quilt lagi.. :D

    terrornya kak mila berenang! jeles ai! saya tak gheti langsung! hahaha

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Shiedah.. berenang memang best n semua anggota bergerak, so boleh bakar banyak kalori. tapi kalau dh fobia air mmg tokleh ler hehehe..kena cari alternatif lain untuk nakar kalori tuh hehe..

    ReplyDelete
  7. Nurul... lama tak nampak, bizi yerrrr. Masa akak kecik2 dulu mmg takdenyer nk celebrate birthday, budak2 sekarang jer yg yoyo nak celebrate... kalau kawan2 izzah siap buat party birthday lagi. tp malas nak layan sgt, celebrate serba sederhana jer.

    ReplyDelete
  8. TQ Anic... with the effort we put in making it, its really worth it

    ReplyDelete
  9. MamaD... sebenarnya dah lama dia minta siapkan quilt dia n nak selimut, bukan alas tilam, dah keluar ayat umi tak sayang dia sebab asyik siapkan quilt orang lain jer... alhamdulillah akhirnya siap jugak... terus jadi hadiah birthday hahaha

    ReplyDelete
  10. senyum sampai ke telinga si Izzah ...hehehe

    ReplyDelete
  11. wah...quilt yg besar....bagunya mami die....
    kito belajer tak abis swimming...sedih la pulak..

    ReplyDelete

Love your comments...