Followers

Wednesday, November 27, 2013

Tafsir AlQuran cover.... and covering stories

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ النَّبِيِّ الأُمِّيّ 
وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلم

Dua tiga hari kebelakangan ni saya dah start mengajar Izzah, subjek2 teras je lah, Maths-BI-BM-Science
Walaupun sebenarnya.. kalau bab subjek sains tuh, saya sendiri pun kantoi kikiki. Tengok jawapan kat belakang je lah jawabnyer. Dah siap2 buat jadual waktu, malam pukul 8.30 - 10.00. After 10.00 kena sambung baca buku BI, story book yang senang2 je lah... for 15 minutes. Nampaknya bagus jugaklah disiplin budak sorang ni, sanggup dia tak tengok TV, tapi naik atas, dok tengok buku (ehemm.. untuk sehari dua ni lah kan!)

Sesambil tuh lah saya layan mesin jahit skit2... bukan apa, kalau dok ngadap dia jer, bukannya nak cari jawapan sendiri, semua nak tanya umi jer kerjanya. Skit2 tak reti, skit2 tak pandai, skit2 luper.. aishhhh
So saya bagi assignment jer lah, buat beberapa pages, then baru diskusi jawapan.

Projek jahit "celup-celup" saya hihihi.. 
(celup2 tuh maksudnya kejap2 mana sempat je hihi)
A quilted tafsir alQuran cover


Opsss selingan dari cerita asal plak dah.
Isnin hari tuh saya pergi hantar Izzah ke kelas tambahan sekolahnya. Ramai jugakyang datang, katanya ada 2 kelas penuh, sampai 45 orang satu kelas... ramailah tuh, tapi taklah sampai separuh pun.
Tapi budak sorang ni susah betul nak berkawan luar dari kelompoknya, at last kami ambik keputusan tak perlulah attend kelas tuh. Duduk kat taska je lah.. main sepanjang hari huhuuhu.
Dan dan tadi terima sms plak dari budak bertuah ni.. "Next week nak balik kampung, dah boring kat taska, kat kampung boleh tengok TV, tengahari boleh belajar dengan Tam" aishhh plak dah.
Arituh awal2 cuti suruh balik kampung takmo, katanya Tam garang sangat. Emmm ini mesti ada kelahi dengan member2 taska ni hihihi.
Camtu lah kan budak2.. kekadang seama adik beradik pun tak sah kalau tak kelahi. Tapi kejap jer pun, kalau dia bercerita, layankan je lah, cuba fine tune yg -ve jadi +ve.

Semalam dok bercerita sambil nangis2 sebab bantal dia jatuh kat atas tanah.. huhu huhuhu (rasanya anak umi ni manja sgt kut erks).. nak tergelak pun ada jugaklah, takat bantal tuh je pun, so nak pujuk skit, cakap kat dia alhamdulillah bukan anak umi yg jatuh kat tanah, takat sarung bantal kotor, boleh basuh, boleh tukar lain, boleh jahit sarung baru lagi hihi..kain umi kan banyak... barulah ok skit.. siap request sarung bantal baru warna pink siap dengan sulam nama dan ada AnaMuslim lagi.. kukui.. lebih2 ler plak.

Setakat ini dulu bebelan on wednesday...
Wassalam


Regards;

4 comments:

  1. wah kreatifnya... buatkan la tok yaya sekali ^_^

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Mila

    lain drp yg lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam atuk.. ada kelainan baru nampak kreativiti hihi

      Delete

Love your comments...