Followers

Monday, November 18, 2013

Halatuju kemanakah....

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ النَّبِيِّ الأُمِّيّ 
وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلم

What a lazy weekend, and comes today... already on Monday
No Monday blues... no Monday moody
Just a fresh new Monday!

Happy school holiday to all students and teachers... Yang paling best time cuti sekolah ni adalah... no more traffic jam yuhuuuuuu.... sempatlah nak breakfast dulu kat rumah, 7.15am baru keluar, sampai ofis before 8am.

Next year Izzah dah masuk darjah 6.. cepatnya masa berlalu kan (dalam hati rasa muda lagi ler tuh hihi), cuti sekolah ni cikgu2 dah start nak buat kelas tambahan. To appreciate the move.. kami memang nak hantar Izzah ke kelas tambahan, instead of going to tuisyen center. Tapi kan.... baru ku tahu, no transport available, aunty bas sekolah dah cakap awal2 yang dia tak kerja masa cuti sekolah uhuk uhuk. 
Izzah seronok je nak naik basikal, lagi pun dekat jer taska dengan sekolah, TAPIIIIIII... recent cases, budak sekolah pun kena ragut, menyebabkan kami fikir 1000x nak biarkan dia naik basikal. Not to mention, beberapa orang termasuk jiran saya yang turut kena ragut, sampaikan luka di kepala terkena pisau sebab bergelut dengan peragut.... recently.. 5 kereta hilang in 1 night. Fuhhh... manusia ke apa ntah.. takde perasaan langsungkan, predator dari planet lain kut...
Nampaknya takde harapanlah Izzah nak ke kelas tambahan, kawan2 ada idea tak? Kelas dia dari pukul 8 - 11 pagi.. alangkah best kalau I am just a FTHW kui kui..

Projek masa cuti saya...
Projek suka2 nak menaikkan semangat menjahit ni, kenapa ntah, takde mood nak menjahit :(



Mungkin kena muhasabah diri kut...
Kenapa saya menjahit? kenapa erks? 
Nak cari duit lebih kah?
Nak suka2 je kah?
Nak cari gelemer kah?
Nak kongsi2 ilmu kah?
Mistaken identity betul kan!
Dok terfikir jugak yang kena spend time untuk support Izzah nak exam tahun depan, so mungkin terpaksa kurangkan sedikit masa menjahit.

Opsss panjang sudah bebelan ku di hari Isnin kan
Sampai jumpa lagi
Wassalam

Regards;

10 comments:

  1. ..maybe blh tumpangkan izzah naik kete kwn2 dia yg d hantar oleh parent ke kls tmbhn..blh bg saguhati :) ..

    cuti sek ni bru rs nk bkk mesin jht hehehe..

    ReplyDelete
  2. ..maybe blh tumpangkan izzah naik kete kwn2 dia yg d hantar oleh parent ke kls tmbhn..blh bg saguhati :) ..

    cuti sek ni bru rs nk bkk mesin jht hehehe..

    ReplyDelete
  3. 9 patch? join makcik sherry jugak ke? saya baru potong-potong kain.. :D

    kak.. anak saya yang lelaki pun saya tak bagi naik basikal.. zaman sekarang memang banyak bahayanya..

    ReplyDelete
  4. 9 patch? join makcik sherry jugak ke? saya baru potong-potong kain.. :D

    kak.. anak saya yang lelaki pun saya tak bagi naik basikal.. zaman sekarang memang banyak bahayanya..

    ReplyDelete
  5. mungkin boleh ikut cadangan cikgu zira tu...

    ReplyDelete
  6. No idea, kak Mila. Tapi memang tak boleh naik basikal, bahaya.
    Menjahit sebab minat. Kalau perlu kurangkan masa atau rehat, stop kejap. :)

    ReplyDelete
  7. Zira... semua kawan baik anak saya ni tak attend kelas tambahan, mcm2 alasan, ada yg sanggup pergi tuisyen kat luar. Saya plan nak ambik cuti dan tgk first day camna kut. Tp kebanyakan memang naik basikal jer, sebab lalu celah rumah org jer, dekat jer. Tp x yakinlah

    MamaD.. yup join makcik sherri tapi through zuralovemelot jer... tak sempat nak request free pattern arituh.
    Akak bg je dia main basikal petang2 tapi normally ramai budak2 main sekali... kalau balik dari sekolah kul 11 pagi mmg takde orang sgt, itu yang kurang percaya tuh

    Noen.. akak tgh fikir2 jugak alternatif ni.. mungkin tuisyen kat taska je lah kut. cancel je lah g sekolah, cuma kesian ler cikgu yg susah payah nak buat tp x de sambutan kan

    Yati.. betullah tu kan.. kena relex2 kut erks. Kena kurangkan ambik order kut hihi

    ReplyDelete
  8. Adoiii sekolah sofiya tak ada pun tuisyen musim cuti ni sebab mmg tak ada sambutan. Wafi dulu tak hantar pun tuisyen luar , pergi tuisyen sekolah je.
    Kadang2 terleka sesaat tu lah boleh undang bahaya.

    ReplyDelete
  9. Mila cuba ke taska yg sama Izzah kalau ada parents yg hantar anak sama macam Izzah juga, bolehlah tumpangkan Izzah - bayar no hal punya kan..

    Kalau dah hobby biasa pasti dah boleh agih masa tak kiralah anak exam ke tak...

    ReplyDelete

Love your comments...