Followers

Wednesday, November 27, 2013

RRR... Redo, Recycle, Reuse...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ النَّبِيِّ الأُمِّيّ 
وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلم

Lega rasanya..
Lega bila projek besar saya ini dah siap, besar sangatlah kan
Projek untuk diri sendiri ni selalunya lambat siap, terpaksa mengutamakan tempahan.. tapi alangkah bestnya, segalla tempahan yang ada dah hampir siap...
Percaya tak asalnya selimut ini adalah kemeja kerja hubby, yang setiap hari di pakai ke ofis? 
Its 8 years ago kut, masa tuh kami masih belum ada kesedaran berkaitan pemakan sihat, so makan je lah ikut sesedap rasa... akhirnya baju pun mengembang jadi XXL huhuhu.. alhamdulillah, akhirnya baju2 ini ditinggalkan, now dah pakai saiz L kut. Berjaya juga buang 20kg yang terlebih tuh.. ehemm but now dah naik balik, cuma taklah sampai angka lama

Ini hanyalah blanket, bukan quilt...
Backing dengan fleece yang lembut dan gebuz...
Selimut fleece ni asalnya adalah readymade selimut saiz permaisuri (kiki queen size)
Walaupun taklah setebal comforter, selimut ni cukup selesa.. tak panas dan taklah terlalu nipis sampai kesejukan plak.. just nice, almaklum, aircond pun ala kadar jer, 25 degree jer pun... saving the energy for future generation!

For future reference:
90 pieces of 9.5 inch square from 5 helai XXL kemeja

Budak yang sentiasa nak enterprem bila umi ambik gambar.. now nak gambar tido ler plak hihihi

Till another story...
Wassalam

Regards;
 

10 comments:

  1. salam,,telekung hannan dah sampai,,cantik..sy puas hati

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks for order.
      dah ke blog awak cucbulat... bestlah dapat menanam

      Delete
  2. Idea yg baik ni Mila. Gunting, cantum jadi cantik dan boleh guna lama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye betul kak.. kut cucu cicit pun boleh guna nnt hihi. cotton biasanya tahan lama

      Delete
  3. 90 keping kak??? pergh.. banyak tu... :D
    mesti best selimut ni.. :) :) :) aiii suka btol projek recycle cenggini... save the earth!

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun suka... kalau nk bagi kemeja kat org pun, belum tentu ada yang nak. recycle camni.. boleh pakai bertahun2 lagi, jimat takyah beli selimut baru

      Delete
  4. Assalamualaikum Mila

    Alhamdulillah
    tidak membazir

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam atuk...

      Alhamdulillah... panjangkan rezeki kita dengan masih menggunakannya untuk tempoh yang lebih panjang

      Delete

Love your comments...