Followers

Monday, December 30, 2013

Mudahnya Belajar Bahasa Inggeris

OUT OF STOCK!!
In shaa Allah 3rd printing will be ready by end of January 2014. Kalau berminat boleh email/sms saya, saya akan notify bila stock ready

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam pagi Jumaat yang mulia..
Moga dipermudahkan perjalanan kehidupan seharian kita.
Dah baca surah alKahfi? Kalau belum jom kita hidupkan sunnah Rasulullah ‎.

Pelik tak tajuk kat atas tuh... emm hari ni dalam sejarah kut erks, bukan cerita2 kraft, tapi hari ini nak promo buku anak2

Mudahnya Belajar Bahasa Inggeris 

terbitan Excellent Ideas
Ditulis oleh adik beradik: Kak Aida Dahlia Ahmad & Asnili Marniwati Ahmad (my friend)

(muka depan)
This is 1st printing (merah)
2nd printing warna oren, isi kandungan tetap sama tp dah di perbaiki typo error dalam first printing ni
Yang anda terima nanti adalah 2nd printing (without any typo error)
(belakang)

Apa yang istimewa dengan buku ini?
Actually saya ni taklah pandai nak cerita panjang2 hihi, tapi secara ringkas, ianya dihasilkan oleh seorang ibu untuk anak-anaknya sebagai nota, di bukukan agar boleh di manfaatkan oleh anak2 kita semua.
Sesuai digunakan dipelbagai peringkat umur...
siap dengan terjemahan dalam bahasa Melayu, in which jarang ada buku BI yang ada terjemahan BM kan..
setiap muka suratnya berwarna warni..
Skema jawapan bagi latihan yang fullview...bukan jawapan semata!
so boleh jugak digunakan sebagai nota... express
Anda juga tak rugi sebab... ianya 2 in 1 books

Isi kandungan GRAMMAR
Isi kandungan VOCAB



Untuk pengetahuan, buku ini tidak terdapat di mana2 kedai buku, hanya melalu agen sahaja dan agak terhad. Setakat ini sudah ada cetakan kedua yang terhad, disebabkan sambutan yang menggalakan dari ibu bapa.

Harga buku : RM39.00 (tidak termasuk kos pos) termasuk kos pos sehingga 31/12/2013
Promosi pembelian 3 buah buku dan keatas saya akan bagi percuma kos pos :-)
Kalau berminat nak jadi dealer, dengan pembelian 10 buah buku ke atas, anda layak mendapat harga RM29.00 sebuah (exclude kos pos)

Email saya di my.milakamila@gmail.com kalau berminat ok
Boleh juga whatsapp 019-254 8268 (berkaitan buku shj.)


Regards;

20 comments:

  1. Betullah Mila kakak pun belum jumpa buku BI yg ada translation direct macam ini. Dah macam dictionary tapi siap dgn ayat lagi...

    Kalau anak-anak yg baru bertatih utk belajar macam sekolah rendah memang beguna.

    ReplyDelete
  2. Mila , bagus buku tu . Untuk umur berapa tu. Rasa macam sesuai untuk kindergarden..

    ReplyDelete
  3. Suzie, rasanya tak berapa sesuai untuk tadika sebab tadika belum belajar grammar lg. Tapi presentation yg warna warni ni menyebabkan budak2 lebih cepat ingat.
    Rasanya sesuai untuk budak darjah 1 hingga form 3 kut. Form 5 pun kalau nak quick review grammar pun ok.

    ReplyDelete
  4. Mil nk beli?..awak ada jual ke..nk satu

    ReplyDelete
  5. salam.buku ni tak de jual kat kedai ke?

    ReplyDelete
  6. sis mila..

    boleh tak email saya macam mana nak dapatkan buku ini.

    ini email saya : irakadir@gmail.com

    ReplyDelete
  7. saya berminat nanti emailkan pada saya razucute@yahoo.com

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum Mila

    ziarah sini

    ReplyDelete
  9. assalam mila..tahniah dpt menerbitkan buku yg brguna utk anak2...

    ReplyDelete
  10. ..header baru. :)

    bgs jgk buku ni utk ank2 kn..sng nk phm..

    ReplyDelete
  11. As salam mila,

    Oh my English!!! Hehehe tetiba*

    Bagus buku ni... selalu ckp n tulis in english pun grammar main hentam je... as long org phm... hehehe

    ReplyDelete
  12. wah..bagus dah ada buku english mcm ni

    sng ada terjemahan sekali...

    ReplyDelete
  13. salam, masih ada jual lagi ke buku ni?

    ReplyDelete

Love your comments...