ha.. mila.. kan dah boleh buat... sorry... resepi tu hari yang mila minta tu tak tertulis plak... lupa... anyway.. tahniah.. leh join the club everything mummy buat.. yag tak boleh nak buat lagi ni... roti canai jer... tak larat nak uli tangan.. tu la malas nak uli n try.. haha..
hihihi takper azu.. pakcik google ada kan. Saya buat ikut resepi 2+1 cups, banyak weh! Ini cuma 1/3 dari adunan. yang lebih masuk fridge beku, nak makan keluarkan n masak bila dah at room temperature. MAsa kami kecik2 dulu mak selalu wat roti canai... ini yang dok plan nak buat ni, mcm nak masuk dalam breadmaker jer kuikui...
Lizz, trylah buat. Tak susah nak buat tosei ni, cuma makan masa panjang, 24 hours baru boleh makan hihi. Tapi bancuhan yg dah ada tuh boleh disimpan beku.
Waalaikumsalam k,sham, betul tuh, kena peram. hampir 24 jam baru makan hahaha... itu yg leceh, tapi membuatnya taklah susah pun, sebab rendam jer, pastu blender, pastu peram lagi... itu yg lama tuh.
wow...sedapnya...
BalasPadamhihi first time try buat tosei..
PadamSedapnya mila. Kakak tak pernah buat tosei walaupun suka. Biasa kakak beli aje.
BalasPadamBetul-betul membuka selera pagi ni:)
Saya pun suka makan kat kedai mamak. Ini first time try.
Padamwow sedapnya
BalasPadamnampak je lah sedap, rasa belum tentu kan hihi
Padamha.. mila.. kan dah boleh buat... sorry... resepi tu hari yang mila minta tu tak tertulis plak... lupa... anyway.. tahniah.. leh join the club everything mummy buat.. yag tak boleh nak buat lagi ni... roti canai jer... tak larat nak uli tangan.. tu la malas nak uli n try.. haha..
BalasPadamhihihi takper azu.. pakcik google ada kan. Saya buat ikut resepi 2+1 cups, banyak weh! Ini cuma 1/3 dari adunan. yang lebih masuk fridge beku, nak makan keluarkan n masak bila dah at room temperature.
PadamMAsa kami kecik2 dulu mak selalu wat roti canai... ini yang dok plan nak buat ni, mcm nak masuk dalam breadmaker jer kuikui...
sedapnyer mila...teringin tau buat sendiri cenggini...
BalasPadamLizz, trylah buat. Tak susah nak buat tosei ni, cuma makan masa panjang, 24 hours baru boleh makan hihi. Tapi bancuhan yg dah ada tuh boleh disimpan beku.
BalasPadam..tosei ni rs cm masin2 cket kn..? rs pnh mkn skali je ms kck2 dlu..
BalasPadamrasa tawar2 n ada masam skit kut zira. tapi bila buat sendiri ni takde plak rasa masam tuh. kalau buat nipis2 rangup!
PadamAssalamualaikum Mila,
BalasPadamDi sini K.Sham biasa buat dalca tapi mkn dgn roti saja. Belum sampai seru nak try buat tosei. Sebab nak kena peram kan.. Tu yg liat sikit tu..
Waalaikumsalam k,sham,
Padambetul tuh, kena peram. hampir 24 jam baru makan hahaha... itu yg leceh, tapi membuatnya taklah susah pun, sebab rendam jer, pastu blender, pastu peram lagi... itu yg lama tuh.