Followers

Friday, December 13, 2013

Salam Jumaat, sayyidulayyam

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ النَّبِيِّ الأُمِّيّ 
وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلم


Jemput makan semua  :)))
Home made tosei
dengan dalca sayur+daging




Regards;

14 comments:

  1. Sedapnya mila. Kakak tak pernah buat tosei walaupun suka. Biasa kakak beli aje.
    Betul-betul membuka selera pagi ni:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun suka makan kat kedai mamak. Ini first time try.

      Delete
  2. Replies
    1. nampak je lah sedap, rasa belum tentu kan hihi

      Delete
  3. ha.. mila.. kan dah boleh buat... sorry... resepi tu hari yang mila minta tu tak tertulis plak... lupa... anyway.. tahniah.. leh join the club everything mummy buat.. yag tak boleh nak buat lagi ni... roti canai jer... tak larat nak uli tangan.. tu la malas nak uli n try.. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi takper azu.. pakcik google ada kan. Saya buat ikut resepi 2+1 cups, banyak weh! Ini cuma 1/3 dari adunan. yang lebih masuk fridge beku, nak makan keluarkan n masak bila dah at room temperature.
      MAsa kami kecik2 dulu mak selalu wat roti canai... ini yang dok plan nak buat ni, mcm nak masuk dalam breadmaker jer kuikui...

      Delete
  4. sedapnyer mila...teringin tau buat sendiri cenggini...

    ReplyDelete
  5. Lizz, trylah buat. Tak susah nak buat tosei ni, cuma makan masa panjang, 24 hours baru boleh makan hihi. Tapi bancuhan yg dah ada tuh boleh disimpan beku.

    ReplyDelete
  6. ..tosei ni rs cm masin2 cket kn..? rs pnh mkn skali je ms kck2 dlu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa tawar2 n ada masam skit kut zira. tapi bila buat sendiri ni takde plak rasa masam tuh. kalau buat nipis2 rangup!

      Delete
  7. Assalamualaikum Mila,

    Di sini K.Sham biasa buat dalca tapi mkn dgn roti saja. Belum sampai seru nak try buat tosei. Sebab nak kena peram kan.. Tu yg liat sikit tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam k,sham,
      betul tuh, kena peram. hampir 24 jam baru makan hahaha... itu yg leceh, tapi membuatnya taklah susah pun, sebab rendam jer, pastu blender, pastu peram lagi... itu yg lama tuh.

      Delete

Love your comments...