Followers

Tuesday, December 10, 2013

Cuti2 di KL.. opsss di sewing room ajerrr

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ النَّبِيِّ الأُمِّيّ 
وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلم

Telekung telekung yang di siapkan.
Kalau tak silap, tuan2 telekung ni nak berjalan jauh, di doakan moga dapat umrah yang mabrur.
Kalau ada yang tertanya2 kenapa kain ni takde dalam pilihan tempahan, ini sebenarnya provided by customer sendiri. First time ni.. yang kain pink tuh salah kira2, so tak cukup tang lapik dahi n bawah dagu tuh. 


Aktiviti hujung minggu.. layan anak dara nan sorang ni punya permintaan 
Nak baju kurung & tudung (tudung pending dulu)
Tetiba terfikir nak refashion t-shirt purple ni. Asalnya t-shirt saya, yang saya pakai as inner, tapi agak tebal.
So saya gunting paras pinggang dan sambung dengan cotton.. sangat  sweetlah dengan kain munga2 tuh walaupun kalau tgk kain munga2 tu jer, mmg nampak kelabu asap gitu hihi
bahu tuh saya kecikkan, muat2 lah unuk anak dara ku itew, lengan pun dah dipendekkan, oklah buat baju malam kan.. errrr or baju balik dari kolam renang (dress camni senang nak pakai terutama bila dress-up kat dalam bilik persalinan)
Satu lagi projek untuk si anak dara
Asal kejadiannya kain ni di beli untuk dibuat shawl, tapi tetiba rasa macam nak buat baju plak

Belum siap niii... masih dalam dilema, nak letak tak munga2 besar tuh kat lengan? or cari munga2 kecil jer

Psttt.. 2nd time buat baju berlining kut. Disebabkan ada penyakit malas tuh, saya guna lebihan cotton lycra jer sebagai lining kikiki. Tau tau jer lah bila lycra kan, kut kurang seinci dua tuh, tarik2 jer lah kasi cukup hahahaha. Lg pun cotton lycra mmg sejuk bila dipakai...

Till we meet again..
ehem! gambar percutian kami :-P
cuti2 sekitar KL je lah nampaknya hihi...
Wassalam..

Regards;
 

5 comments:

  1. asalkan cuti dari keje ofis.. cuti juga.. hihihi..
    alahai.. anak kecik pun ada baju kurung ek... kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak jahit baju cinonet tuh sgtlah mencabar. terbabas jer. Ini guna lycra tau.. kalau tak memang susah nak fitting betul2,

      Delete
  2. Banyaknya menjahit, kak Mila. Cuti di KL pun best juga. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malas nak g bercuti jauh2 time cuti sekolah ni... jalan sesak, hotel pun fully book. Ada baiknya cuti2 area KL jer, banyak lg tempat tak g... ICT pun lom jejak lg ni hihihi

      Delete

Love your comments...