Followers

Thursday, December 12, 2013

Kenapa RIMBUN?

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ النَّبِيِّ الأُمِّيّ 
وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلم

Kekadang lucu plak kan.. bila orang tanya apa nama blog, bila saya jawab 'blogrimbun'
Erk! mesti buat muka pelik kikiki. Yang gelak pun ada hahaha.. Kutip kat mana dapat ntah nama rimbun tuh kan...

Nama Rimbun jugaklah saya guna kat forum.. bila nak create blog, fikir2 nama yang sesuai, terus kenan nak kekal kan nama rimbun niii.

Kenapa erks? Kenapa tak namakan bersempena nama craft ker, quilt ke.. tudung kerr..

Hihi takdeler cerita grand sangat pun, tak ler macam ahmad albab, ketuk pintu baru tak nanges hihi..

dah asal kejadian blog ini nak berkongsi ilmu jahitan, dan entah mengapa saya selalu teringatkan ayat alQuran ni.. sebagai inspirasi

AlBaqarah 2:261

مَثَلُ الَّذِينَ يُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنْبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِي كُلِّ سُنْبُلَةٍ مِائَةُ حَبَّةٍ ۗ وَاللَّهُ يُضَاعِفُ لِمَنْ يَشَاءُ ۗ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ
Perumpamaan (nafkah yang dikeluarkan oleh) orang-orang yang menafkahkan hartanya di jalan Allah adalah serupa dengan sebutir benih yang menumbuhkan tujuh tangkai, pada tiap-tiap tangkai seratus biji. Allah melipat gandakan (ganjaran) bagi siapa yang Dia kehendaki. Dan Allah Maha Luas (karunia-Nya) lagi Maha Mengetahui.
Bila banyak tangkai kan... merimbun lah maknanya kan... makin rimbun, makin suburlah tanaman tersebutkan. Camtu lah kengkononnya yang saya impikan... harapnya ilmu yang berguna saya share kat sini akan merimbun & menimbunlah. Jangan rimbun tak berbuah udah ler kikiki (teringat plak kat lagu Hattan tuh)

Tambah berbunga2 bila ada yang bg feedback positive dapat ilmu dari blog ini... ur comment makes my day... sengih memanjang (sengih perasan!)

Kalerpul telekung yang telah di siapkan oleh adik saya... yang bawah tuh hanya ada gambar pouch jer kiki, gambar telekung yilek.. .. telekung dah sampai pun ke tuannya.

Kepada yang menempah telekung dengan kami, ribuan terima kasih di ucapkan.
 Sampai jumpa lagi
Wassalam

Regards;
 

3 comments:

  1. rimbun tanda subur, pohon rimbun meredupi mrk yg berteduh di bawahnya...

    ReplyDelete
  2. rimbun ilmu.. rimbu kasih... hehe..
    semoga bertambah rimbun... :D

    ReplyDelete
  3. oooo..sy pn tertanya2 gak dlm hati sblm ni..hehehe

    ReplyDelete

Love your comments...