Followers

Monday, December 16, 2013

My Full Weekend

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ النَّبِيِّ الأُمِّيّ 
وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلم

Masih lagi school holiday, yeah!
Tengak kawan2 blogger update pasal cuti-cuti Malaysia, terasa macam nak cuti jugak, tapi kemana nak pergi.. dan yang tak bestnya hotel kebanyakannya dah fully booked. Tak pe lah... cuti2 di bulan January je lah yerr... book awal, dapat rege normal price.

Semalam, first time hantar izzah ke kem motivasi.. sedih tau, walaupun dah biasa terpisah sebab Izzah balik kampung, tapi yang ni lain skit, sebab serahkan anak pada orang kan... biasanya dijaga oleh sedara mara sendiri. Kena berdikari plak anak manja umi tuh uhuk uhuk.. nasib baik umi tak tersasul pergi kejutkan subuh tadi hihi

Dan tak lupa.. mak bapak  pun kena dengar ceramah motivasi jugak hihi (erksss termasuk wan dan mak sedaranya sekali-dah join pergi menghantar dia kan)

Saya lupa le plak nak sediakan tisu awal2.. dengar deramah Ustaz Ebit ni tak sah kalau tak nangis huhuhu
Ok sessi ibubapa untuk esok saya akan make sure ada tisu k... :-P

Balik dari Hulu Langat, kami singgah di LSN.. Mega Sale 2.0 ler katanya..
Dalam hati nak angkut CV (coverstitch--alaaa yg jahit double line kat tshirt tuh)
Tapi takde discount pun, rege asal RM1699, setakat dapat voucher jer. Terpaksa plak membeli mende lain dengan voucher RM25X tuh.... adoiii. Saya pun terus tawar hati dan tawar perasaan.. agaknya takde rezeki nak dapat CV portable ni, nak ada rezeki CV industri kut kui kui kui (CV industri 4k++ yerr.. mak fengsan dululah)
Ini je lah hasil tangkapan di LSN, saya beli bobbin case baru untuk mesin industri saya, so that kalau nak guna benang jeans or benang getah, guna backup bobbin case jer, yang original setting jangan di usik, kang serabut kepala.

Tempat letak bobbin Prym tuh plak murah jer, RM7.90 before discount. Oklah kut. Ada yang jenis ada magnet kat tengahnya, mahal skit, tapi rasa mcm nak DIY sendiri, letak pincushion kat tengah tuh (bab verangan memang advance makcik ni kan!)

Sabtu arituh plak for the first time ke Jalan Kenanga, beli borong kain buat telekung. Dapatlah kain yang murah skit dari harga kat Kamdar dan Nagoya... so walaupun harga barangan meningkat, in shaa Allah kami tidak akan menaikkan harga telekung (cuma subsidi  je yang di potong kui kui :-P), but seriously, tiada kenaikan harga. 

Terima kasih tak terhingga kepada kawan2 craft yang banyak berkongsi info pasal shopping di sana. Memang crowded, nasib baik pergi awal pagi, kedai pun baru buka. Sesetengah jenis kain tuh, contoh mcm comb cotton, boleh dapat dengan half price tau.. Market price dalam RM13 per meter, tapi kat situ RM6.50 semeter, but need to take the whole kayu, about 100 meter plus... sekayu dah dekat 700 hengget (mak fengsan awal2 dah!)

Sale akhir tahun punya pasal.. kami ke Cheras, angkut kuda ni..
Seat pun belum pasang kui kui
Normal price bagi kuda ni biasanya dalam 1k jugaklah, tapi kedai ni wat 50% discount sebab pindah, stock clearance pun, dapat dengan harga RM8xx jer... aishhhh ini je lah perhiasan kat rumah saya, selain buku dan majalah yang melambak tuh! ops... additional to mesin jahit jugak hahaha

Ok.. wassalam


Regards;

14 comments:

  1. hehehe ada kuda besi awok yer.. mcm kita.. tgk sini kalau lupa..
    http://kuazue.blogspot.com/2013/04/ww-2013-8-kuda-besi.html
    ... tapi tu lah dier... masih tembun lagi nie.. malas nor nak naik kuda besi nie.. awak jgn tiru kita yer...kih..kih..kih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi azue... saya selalu naik elliptical cycle jer, at least 2x seminggulah. sambil2 tengok TV, bolehlah buat 30 minit dengan dialing 4 tuh.. skit2 ler.... tiap2 kali naik dialing tuh sakit peha n betis nii hihi...

      Delete
  2. Yati teringin nak pi Jalan Kenanga tu.
    Bestnya, ada kuda boleh exercise. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau yati nak g.. better pergi pagi2, time org tak ramai, kedai pun baru buka.dengar citer kalau petang mmg crowded sgt..

      Delete
  3. Bila la nak ada kuda dalam umah ni... proposal asyik kena reject jer,, boss kata takut beli nanti jadi tempat sangkut tuala je.. sedih betul aiiii.... hihihihi.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. kalau dah beli kena naik jugak walaupun kejap. So far dengan ellitiptical tuh memang akak akan naik at least 2x seminggu... kuda baru ni hubby yg nak. suka nak kayuh relex2 sambil tengok TV. Yang penting letak depan TV

      Delete
  4. assalamualaikum mila. jln kenanga kat kedai mana ye jual kain? blh minta alamatnye tak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Noraini,
      Ada banyak jugaklah kedai jual kain, boleh tengok kat Jalan Meranti 3. Kedai yg saya beli ni hujung sekali, tapi better kalau tengok semua kedai, sebab tgk arituh different kedai mcm ada slightly different price, depends pada jenis kain yang kita nak beli.

      Delete
    2. Sorrylah x dpt bg alamat kedai sebab resitnya ntah kemana.. tapi kedai kain yg saya nampak cuma kat deretan Jalan/Lorong Meranti 3 ni shj

      Delete
    3. thanks mila...byk dpt info dari blog u.

      Delete
  5. assalamualaikum mila. jln kenanga kat kedai mana ye jual kain? blh minta alamatnye tak.

    ReplyDelete
  6. Untunglah Izzah kem motivasi dia siap undang penceramah Ustaz Ebit Liew. Kakak pun suka kalau ust. Ebit yg buat ceramah.

    Bila dah berjalan kalau tak membeli tak sah Mila. Tak dapat yg diidamkan tapi lain tetap dibeli juga apa lagi memang digunakan..

    ReplyDelete

Love your comments...