Followers

Monday, January 13, 2014

Bekal...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ النَّبِيِّ الأُمِّيّ 
وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلم

Sejak dua menjak ni Izzah dok sibuk nak bawa bekal.. bukan sebab harga makanan mahal... tapi sebab makcik kantin dah tukar baru, favourite food dah takde, kawan2 pun bawa bekal

Maka pagi2 terpaksalah umi memasak bekal.. cari2 resepi bekal kat internet, complicated sgt ler plak... dah tuh kalau nak try stail bento mcm org jepun, sohih ler masuk tong jer sayur2 tuh kikiki.. aishh membazir betul!
So kita ikut selera sipembawa bekal je lah yerrr.. toksah hi-taste sgt nak berbento bagai
Arini senang jer... Roti John sempoi (no sayur, no ayam, no daging NO NO NO)


di gabungkan dengan air teh o
Tapi air sejuk pun bawa jugak kuikui.. banyak benor ingredient bekalnyer hihihi.

Roti john sempoi ni senang sgt weh!
Telur+black pepper+white pepper+garam skit
curahkan kat non-frying pan, letak roti yang dibelah2 dan disapu marjerin skit

Dah masak sapukan mayo+sos cili+sos tomato
tutup dan potong2
simple kan!
(Kalau suka boleh letak sayur mcm grated carrot, salad & bawang)

Kepada semua kawan2 muslimin dan muslimat... Selamat menyambut Maulidurrasul 

Marilah kita perbanyakkan selawat dan salam kepada Baginda, tanda rasa syukur kita di atas rahmat hidayah yang kita terima selama ini.
Kita mungkin tidak akan bertemu dengan baginda di dunia ini, tapi kita masih ada peluang untuk bertemu Baginda di dunia akan datang selagi mana kita masih bernafas di atas dunia ini untuk terus beramal kearah kebaikan, pilihan di tangan kita.
Moga Allah permudahkan untuk kita terus beriman, beramal dan istiqomah dalam membuat kebaikan sebagai BEKAL untuk hari kemudian. Amiiinn


Fuh macam ayat kopi pes plak.. tapi bukan teh or kopi, sekadar luahan hati, kalau salah ayat tuh paham2 je lah yerr hihi

Wassalam

Regards;
 

8 comments:

  1. salam maulidur rasul juga untuk anda...

    ReplyDelete
  2. Widad dgn qaid hari2 bw bekal. Tp bekal diaorg senang je. Biskut bun camtu pun ok.
    Salam maulidur rasul mila.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebelum ni pun camtuh suzie, duit belanja nak jugak, roti nak bawa jugak. Tapi tahun ni nak bawa bekal yg proper kuikui... takmo lg dah biskut or roti (as u wish ler kan kikiki)

      Delete
  3. ..bgs kalau ank2 bwk bekal..xde la mmbeli bnde pelik2 ..hehe..

    salam maulidur rasul kak mila..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan tak caya Zira... duit belanja nak jugak yerrr. RM5 sehari, tapi so far belanja sehengget dua jer, the rest masuk tabung jer

      Delete
  4. rajin .... kita tak sempattt ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ikutkan memang tak berapa sempat jugak, tp kesian plak.. sebab dia dok cerita kawan2 bawa bekal.. nnt dia tokleh cerita pasal bekal dia hahaha.. sebab tuh buat yg simple jer

      Delete

Love your comments...