Followers

Thursday, January 30, 2014

Happy Thursday.. Happy Holiday

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ النَّبِيِّ الأُمِّيّ 
وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلم

Salam pagi Khamis yang indah... terasa macam bersemangat datang ofis bila jalan clear... betul2 clean and clear, dah ler keluar rumah lambat (arini anak dara tuh moody semacam).. pergi beli minyak lagi, tapi boleh sampai at 7.50am kat ofis... heavennn

Seronok kan.. this week cuti panjang, 4 hari straight, bagi yang bekerja di FT.
Izzah pun tak sabar2 nak cuti sebab kali ni kami merancang nak ke tempat impian dia.. kemana tuh? jeng jeng... destinasi adalah rahsia :-P

Dari arituh saya dok mencari hi-protein flour, cari di 2 hypermarket tapi tak jumpa jugak
almaklum, BM ku itew dah lama benor termenung, rasa macam rugi plak beli BM mahal2 tapi termenung jer memanjangkan
Tetiba baru teringat, bakery supplies shop ada kat depan rumah jer kuikui.. absent minded betul kan!

Maka... bermulalah projek meroti...erkkkss mempizza
Pizza senang2 jer... 
Pizza kari ayam
Pizza seafood
Pizza sausage simple jer

Yum yum yum... opsssss terasa macam pesta kalori plak...
One slice of pizza +-200 kalo dah... kalau beberapa slice!!! oh fengsan sudah
Jom lupakan chalories count for a while, just eat kiki

Ini cerita malam tadi..
Si anak dara sorang ni dok sibuk nak pakai baju baru untuk majlis maulidurrasul kat sekolah agamanya harini.. maka terpaksa rela ler siapkan baju ni... siap jer terus makcik ni melaram kuikui


Peplum in d'hauz lagiii
Kali ni buat bertingket2 plak.. Jangan tak caya... lining baju ni saya guna cotton lycra jer kikiki.
Moga anak umi ni gembira ler yerrr....

Till another story...

Jom dengar Syarah AlHikam Ustaz Zulkifli

Happy Holiday kawan2
Regards;
 

8 comments:

  1. Sedapnya akak tengok pizza tu di pagi hari ni Mila... bak mai akak satu slide ehe :)

    Memang bergaya anak dara Mila dengan peplum tu.. untung dapat ummi yg rajin kan :D

    ReplyDelete
  2. mcm jual kat kedai jeaa pizza tuu. bestnya!

    ReplyDelete
  3. Macam ni dah tak perlu ke pizza hut dah.
    Cantik combination warna pilihan Mila:)

    Sungguh siapalah kita kan Mila. Pandai macam mana pun, tinggi mana pun ilmu yg ada hanya Allah juga yg maha mengetahui. Takut kakak bila dengar ini semua. Muhasabah diri yg serba kurang.

    ReplyDelete
  4. Sedanya pizza tu...
    Cantiknya Peplum yg anak dara pakai tu..beruntung pndai jahit sndiri....

    ReplyDelete
  5. salam... terima kasih yer sudi drop komen kat blog saya. dan terima kasih amat utk doa nya...
    saya juga doakan yg terbaik utk awk sekeluarga... semoga kita tergolong dlm golongan yg senantiasa bersyukur walau dgn apa shj pemberian Allah; nikmat atau ujian.

    nway, pandainya awk menjahit... :)

    ReplyDelete
  6. TQSM sudi singgah blog ibu.
    Wah kreatifnya..pndai masa, pndai menjahit.....

    ReplyDelete
  7. 200 kalori kak??? napelah makanan yang saya suka mesti kalori dia tinggi-tinggi.. nak bakar bukan senang wo.. hihihi... xpe..xpe.. kak mila n family boleh menikmati.. saya belum lagi... kikikiki.. bestnya ada BM...

    comel izzah... seronok la dia bergaya.. :D macam raya gitu... hihihi

    ReplyDelete

Love your comments...