Followers

Thursday, January 16, 2014

My new sew-resolution

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ النَّبِيِّ الأُمِّيّ 
وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلم

Lama betul saya fikir fikirkan apakah resolution jahit menjahit saya tahun ini. Kemanakah agaknya tujuan jahit menjahit saya ni yerrr.
Saya akui, satu kekurangan orang yang part-time macam saya ini...- semangat kurang kental - kejap bersemangat, kejap suam-suam kuku, kejap angat2 taik itik, kejap angat2 taik ayam kikiki

Sekarang ini saya dah nekad...
No more ambik tempahan  quilt & yang sewaktu dengannya, hanya fokus pada tempahan telekung kanak-kanak sahaja
Once a while, saya akan buat ready stock quilt or any readystock craft ikut suka hati jer.
Akan tumpukan pada nak membantu Izzah dalam menghadapi UPSR dan harapnya ada rezeki untuk travel round malaysia dan round the world :P (verangan dah mokcik niiii)
In shaa Allah, kalau terbuka hati nak buka tempahan semula, saya akan buka dah akhir2 tahun nanti....

Opssss project suka suki jahit baju peplum untuk Izzah kat bawah ni..

Mana satu yang cantik erks... yg kiri or kanan? limited sangat balance munga2 pink tuh.. ada 4 keping jer, dan dah malas nak beli lg..

Izzah dah dok sibuk suruh siapkan, actually baju ni dah siap pun, part bunga jer tak settle lg. Kain nya plak tinggal nak letak getah jer. Suka ler budak tuh ada baju kembang camni hihihi

Sampai jumpa lagi.. selamat bercuti kawan-kawan...
Kepada yang berminat untuk tempahan telekung kanak2 or nak beli buku BI, boleh email saya my.milakamila@gmail.com

Regards;

9 comments:

  1. Baru perasan ade tutorial on telekung..Kak ros teringin nak jahit sendiri..Nanti nak try adopt Mila punye tute..Kak ros suke yang kiri....after all untuk bebudak..less is nice..

    ReplyDelete
    Replies
    1. trylah kak ros... lapik dagu n dahi tuh trylah besarkan skit utk selesa kepala dewasa..

      Delete
  2. kalau nina, nina suka yg kanan. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ NinaAz.. tuan punya pun minat kanan ni..

      Delete
  3. Saya suka kiri. Cumel sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Suzie.. tuannya dah kenan kanan... dah jenuh kejap kiri, jap kanan hihi

      Delete
  4. owh.. saya pun kena ada resolution on sewing la.. iaitu menyudahkan segala projek terbengkalai ku.. hiihii... comey baju anak dara.. :D

    ReplyDelete

Love your comments...