Followers

Monday, April 21, 2014

3M on Monday....

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ النَّبِيِّ الأُمِّيّ 
وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلم

Isnin yang penuh keberkatan, sehari lagi Allah izinkan kita bernafas, walaupun tidak tahu, sampai ke petang or sampai tak hari esok

Monday bukan hari yang mendung, malas dan mondos... Monday seharusnya meriah mantap dan menceriakan, setelah 2 hari bercuti2.. 
Kalau ada rasa kurang cergas dihari ini, try berjalan laju2 or cuba leretkan senyuman pada sesiapa sahaja yang anda temui (perahsan motivator plak)... actually tadi terbaca kat mana ntah... tak kisahlah hari apa pun, kalau rasa lemau tuh try petua ini.

Kembali bersiaran dari bilik jahit.. windu nyerr weih!
windu dengan mesin jahit, last week sempat jugak saya mulakan mengemas bilik jahit yang dah serupa sarang tikus, (entah2 kalau tikus tengok pun, dia cakap sarang dia lagi cantik kut hahaha).
Skit2 saya kemas on weekdays, dan weekend baru nih dah boleh menjahit dengan selesa.... clean but not so clear

Siap jugaklah projek 3M ini

Muiz Muaz Muqrin... wahh meriah kan ramai anak lelaki macam nih...


Banyak boleh belajar menyulam nih... terutama bila nak edit guna Sewwhatpro
Masih lagi berkira2 untuk membelinya, bila erks ringgit nih nak kukuh skit. Kalau dapat rate macam dulu 3.1 kerr.. banyak weh jimatnya (dasar akauntan gitu ler kan.. sesen pun kira hihihi)


Ok jangan lupa event kita this weekend.. (reminder yang dah dengar sejak dari January uhuk uhuk) - malam tadi dah siap2 buat list buku2 yang nak dibeli - duit dah kumpul dari lepas raya arituh lagi - tambah fund dari umi RM100 - dengar cerita Ndok (ayah andak) nak bagi voucher buku jugak - aishhh rasanya kena bawa troli ler untuk budak kecik nih


Tengah fikir2 jugak lagi nih nak pergi hari apa, kalau nak pergi hari Sabtu, kena pergi awal pagi before 10, baru dapat parking dan orang tak ramai. Strategi kena ada hahahhahaha.

OK kawan2... thanks for reading
Wassalam

Regards;
 

7 comments:

  1. Memang cantik hasil tangan Mila.. kakak pun terpikat.
    Kalau dekat pesta buku tu kakak pun nak pergi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekat jer KL ngan JB tuh hihii..
      Suka g PBAKL sebab discount banyak, kekadang diorg lelong buku seringgit dua pun ada jugak..

      Delete
  2. assalam milla,
    thank u sudi keblog akak..& follow
    cantik cushion yg dijahit tu.. memang creative!
    akak bab jahit2 ni hancus...:(

    ReplyDelete

Love your comments...