Followers

Tuesday, April 22, 2014

Telepon berbunyi ring ring.. ku angkat ku tanya siapa...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ النَّبِيِّ الأُمِّيّ 
وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلم

Salam kawan-kawan..
agak2 sekarang uol pakai line telefon apa yer? Celcom? Maxis? DG? etc etc?
Masih pakai prepaid dak?

Alkisahnya, saya masih pakai prepaid :-P (ada orang kata takde stended kiki)
Dan number ini adalah no. telefon sejak dari dulu, sekarang dan selamanya kut hihihi (selagi nyawa dikandung badan) Tak pernah lagi tukar telefon.. opss tifuuu.. tak pernah tukar nombor telefon sebenarnya, setelah hampir 15 tahun kut.

Ingat lagi satu masa dulu.. glemer betul phone nih kan kan... rasa macam pernah pakai ler tepon nih. Canggih dizamannya, kalau sekarang, bagi kat budak tadika pun di baling baling nyer jer kuikui..
Seingat saya, yang bestnyer, telefon nih tahan betul... pernah jatuh kat tangga, melantun2 sampai bawah, still maintain jerr..

Ok lupakan nostalgia....
Since memang jarang sangat call out (call in pun!), memang saya opt for the cheapest lerrr...
Dan after almost 1 year (due on 4th May) saya subscribe to Credit Extention Feature by Celcom nih... Betul betul jimat!, rasanya selama setahun ini saya reload cuma 3 kali RM50, yang ke 3 masih berbaki RM30++, so penggunaan setahun saya adalah +-RM120 plus RM30 subscription fee=RM150.00, equivalent to RM12.50 per month.. fuhhh! sehabis jimat dan sehabis kedekut dah tuh wakakkaa

Lepas ni renew for 2 yearslah @ RM50.00, jimat 5 hengget setahun tuh

Disclaimer : please dont compare with data plan... ini totally on phone call & sms sahaja yerr.

Abih tuh... camno plak yang pernah WA WC etc etc?
Hihihi.. macam biasa ler kan... orang sekarang ada 2 number, satu tuh khas untuk data plan sahaja, tapi no WA guna nombor prepaid nih, dalam satu phone. Data plan saya RM64 per month (asal RM68, but ntah ler camno jadi RM64.... jangan lebih udah lerrr)
Tapi nombor data plan saya nih boleh jugak call in/out, so serve as backup ler kalau prepaid habis, terutama kalau in case di luar negara. Tapi mahal hazabedah ratenyerrr.. lantok lerr... takan ku call out selagi tak terdesak k.

Ok.. thats all for today.. topik zaman purba dahh hihihi... tata titi tutu
Wassalam

Regards;
 

6 comments:

  1. HEHE NOKIA JENAMA TERKENAL DULU KAN

    ReplyDelete
    Replies
    1. once upon a time kan hihihi. Now budak2 tau samsung jerrr

      Delete
  2. mmg nokia da best sbb pernah terbaling... berderai... cantum semula, elok lagi berfungsi he3

    ReplyDelete
  3. Akak pun pernah guna phone NOKIA ni mila... memang tahan.. anak dok baling2 pun masih bernyawa...
    Akak pun guna dua h/phone utk internet akak guna prepaid utk call akak guna line... kena jimat cermat tu :)

    ReplyDelete
  4. henpon 1st dulu..mmg nokia. tukar pun bkn sbb rosak, tapi sbb nak kejar teknologi..hehee

    mcm jimat je yg awak subscribe tu..

    ReplyDelete
  5. Saya maybe generasi awal kot pakai hp. Keje TM kan. First phone saya emartel. Besar n bunyi pelan sangat. Lpas baru la pindah ke nokia. Still guna no sama sejak dr tahun 1997 or 1996 kot. X ingat dah.

    ReplyDelete

Love your comments...