Followers

Monday, April 28, 2014

PBAKL2014

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ النَّبِيِّ الأُمِّيّ 
وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلم

Cabaran PBAKL dah berakhir, walaupun PBAKL masih lagi berlangsung

Apa yang mencabar sangat tuh yer?

Cabaran shopping buku dengan budak kecik kat umah tuh lerrr... dah sekian lama (since January) dok remind pasal pesta buku nih. Plan asal nak pergi hari Jumaat malam, tapi limited sangat, tambah plak petang selalu hujan lately nih.

Tetiba plak hari Khamis tuh cikgu kata ada kelas tambahan pada hari Sabtu.. kwang kwang, kuciwa budak tuh. Ajak pergi hari Ahad takmo plak.. at last kami ambik keputusan ponteng je lah kelas tambahan kikiki (prepare surat siap2), alasan: berkunjung ke pesta buku (poyo :-p)

Inilah hasil tangkapan setelah hujan renyai2, dan hampir ribut petir.. (fuh kalau tak, banjir PWTC susah jugak kan)
Mana taknya, bajet cuma RM200, belum sampai gerai PTS lagi dah belanja RM130++, pastu dah pilih2 kat gerai pts, semuanya RM200++... memang bajet kaput ler, belum lagi ke gerai AnaMuslim
Nasib baik ada voucher buku AyahNdok RM100

Dah kira2 bila balik dari PBAKL, buku budak ni ajer dah RM350++, over bajet weih! brought forward to next year k... hahaha forever ler budak ni bajet defisit.

Saya plak tak banyak sangat membeli, masa amat terhad. Dah cari buku anak dara dulu, baru boleh cari buku sendiri. Dianya duduk satu sudut, baca jer buku yang dibeli. So takde ler kedengaran perkataan penat ler... jom balik lerr... 
Cuma bila dah lewat, perut pun dah minta di isi... nak solat zuhur lagi.


Buku misteri...
Pelik jugak kami dengan buku ini, no one membelinya, not even kami membelek2nya (kut lah terbelek n termasuk dalam beg ke kan).... takde langsung dalam resit kami, tetapi ianya ada dalam paper beg kami. 
Ingat2 balik kut terambil orang punya masa bayar, takde plak.. sebab beratur elok jer, takde yang cramp to cashier tak tentu arah, misteriiii
Camno yer... nak simpan or nak pulangkan? Dan bukanlah ada satu jer gerai yang jual buku PTS, banyak jugak gerai lain.. adeh! Kalau yer pun nak bagi free, silalah bagitau yer encik/cik cashier....

Moga halallah kami membaca buku ini... or else mungkin donate jer lah kat mana2 kan.

So kawan-kawan sekitar lembah Klang... dah ke PBAKL?
Ada plan nak kesana?

Sekian wassalam...


Regards;
 

6 comments:

  1. selamat pagi
    singgah sebentar sebelum memulakan kerja
    monday yang malas.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat pagi anum... monday mood yerr.. :-)

      Delete
  2. Itu dia puas membacalah lepas ini. Ada buku yg di rumah kakak pun ada Mila. Tapi kakak beli kat book storelah. Kat JB ni tak ada pesta-pesta macam itu. Kalau ada memang puas hati membeli..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masalah berpesta ni kak... duit banyak keluar mcm air, tapi puashati sebab banyak buku yg ada discount... dah jugak banyak buku yg boleh kita cari.

      Delete
  3. Pergh.. nasib baik pwtc tu jauh.. hihi.. bagus izzah suka buku.. buku2 kt umah saya abis si kenit2 racik kak.. pantang lepa.. buku sekolah abg pun disiatnya...huhu.. buku misteri tu mcm best la kak.. utk izzah kot..

    ReplyDelete
  4. Saya pergi sabtu dan jammed sbb obama nak sampai. Cek in seri pacific. Ahad baru balik. X terjumpa pula kita kan.

    ReplyDelete

Love your comments...