Followers

Tuesday, May 17, 2016

Felda Residence Hot Spring 11-12 May 2016

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Alkisahnya 11hb Mei yang lepas adalah hari jadi kak long yang ke 14 tahun
Umi doa kan moga kak long jadi anak yang solehah.. aminnn


Macam biasa, kami ni bukanlah jenis yang sambut birthday "beriya"
Cukup sekadar wish2 and makan kat luar bersama jer...

Tapi rezeki kak long tahun ni, sambut birthday jauh bebenor dari KL ni

So bawa je lah 2 potong kek (bukan 2 biji yer.. sebab lain org lain citarasa kikiki) SR yang kami beli masa balik sekolah dan makan kat Sungkai hahaha


Tak de pun dalam plan nak ke Sungkai sebenarnya.
Seminggu sebelum tuh memang ayah ada maklumkan pasal program ofisnya di Sungkai. Tapi dah decide tak pergi sebab kak long sekolah.
Tapi entah camna, last minute ada orang tak leh nak pergi, dan ada bilik kosong
Apa lagiiii... kak long plak takde any exam or event kat sekolah... maka kami pun foloooo je ler ayah ke Sungkai

Sempat makan nasi buluh... first time cuba, walaupun dah 2nd time ke Sungkai

Khamis 12hb tuh kami ber3 berendam air panas je lah dari pagi lepas breakfast huhu
Kolam air sejuknya tutup plak
Nak rebus telur pun tutup gak
emmmm apa2 je lah kan... dapat berendam air panas pun dah ok
Camtu le bila bercuti di hari kerja, banyak tempat tutup, tapi kolam yang buka tuh kami yang empunya.. memang ada seorang dua jer pengunjung pun..

Oklah.. sampai jumpa lagi


Regards;

8 comments:

  1. Ada kelebihanan nya mila..
    Kita boleh konker kolam tu anak beranak ajer.. :)
    Tengok kak long tu gembira sungguh..
    Tinggi lompatnya :D

    Selamat Hari Lahir Kak Long..
    Semoga menjadi anak yg solehah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminnn..

      Kan.. jarang dapat konker satu kolam gitu

      Delete
  2. sanah helwah kak long moga murah rezeki, cemerlang belajar n jd anak yg solehah, insyaallah..

    psst sy pun k long.. hehe

    ReplyDelete
  3. alahai taktahu mana satu mak mana satu anak ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adoiiii... kena pakai spek tuh kut tini kikiki
      Anak 14.. mak 40 :-P

      Delete
  4. orang perak x pernah nyampai lagi hehehhe

    ReplyDelete

Love your comments...