Followers

Monday, May 16, 2016

Terjebak jugak..... (Family Day BPMB2016)

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Terjebak dengan apa tuh?
Terjebak dengan dress viral... dress kaftan kikiki

 
 
 
Alkisahnya... ada family day BPMB di Desaru, dan ada majlis makan malam (tema Bollywood, tapi kami idok ler nak ikut tema sangat pun) Cik Maryam ni takde baju yang seswai.. baju raya tahun lepas pun dah ketat
 
Dengan gigihnya pagi2 sebelum gerak ke Johor, umi jahitkan sepasang baju huhuhu. Dress kaftan ni memang easy peasy nyer dress. Tambah plak guna lycra, tepi2 tuh semuanya jahit tepi halus jer hihihi...
Jadiler dress instant nii untuk Cik Maryam kiterrr.. cun dak cik Maryam?
Ok jugak dress ni, sebab senang nak pakai, longgar dan boleh di gayakan dgn pelbagai cara, boleh jugak pakai dengan seluar... book satu untuk raya erks hihi
 
First time kami ke Lotus Desaru
 
Not bad, ada small theme park, ada swimming pool, dan boleh mandi pantai
Penginapan pun selesa
Cuma agak jauh, dan bila cuti panjang (cuti labour day), jalan jem. 10 jam baru sampai dari KL huhu
First time bawa cik Maryam jalan jauh sebegitu, kesian dia, sempatler mengamuk dalam kereta
 

Sampai jumpa lagi
Moga dapat join Family Day 2017 plak nanti hihihi (kalau hubby masih di sini lah kikiki)

Wassalam

Regards;

1 comment:

  1. x pernah sampai lagi desaru...selalu smp kota tinggi...nak lajak malas sbb rasa jauh sgt heheh

    ReplyDelete

Love your comments...