Followers

Saturday, May 21, 2016

RECYCLED PANT FOR ASFA (with simple tuto)

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Moh berpantun kita arini..

kalau ada mesin yang rosak
jangan disimpan didalam peti
kalau ada jeans yang koyak
jangan disimpan didalam lemari...

Projek sempoi... go green
 
My pair of jeans yang dah koyak.. boleh jer nak baiki koyak tuh, tapi dah boring plak pakai jeans yang sama kiki
Apa kata bagi Asfa plak pakai :-P
 
Projek santai2 jerr
 
1- Buka kaki seluar (gunting or koyakkan pun bole jer hihi.. ganas mak sorang ni kan)
2- Letakkan paten seluar, terus gunting depan n belakang sekali (balik2 pun nak kena jahit gak kan)... akan ada sedikit adjustment.. tengok gambar 2 tuh, kaki seluar tuh akan jadi besar skit, but its ok..
3- Dah dapat sebelah seluar...
4- Terlangkupkan kain yg dah digunting tadi pada kaki seluar yang sebelah lagi... buat camni senang untuk pastikan kita dapat kaki kiri dan kanan, takut kang kedua2nya belah kiri/kanan jer... mak gigit jari
5-wokey.. dah boleh jait.. sesuka suki ler nak letak poket ker.. lace kerr.. butang kerr.. ribbon kerrr...
 
Jeng jeng..
Sebab apa ada reben tuh?
Sebab k.long selalu komplen tak tau mana satu depan dan mana satu belakang hahaha

Wokey.. wassalam


Regards;

2 comments:

Love your comments...