Followers

Tuesday, March 07, 2017

Jumpsuit Refashion Ideas

Assalamualaikum...

Dah sekian lama tak share ideas kat blog ni kan...
Idea banyak, tapi nak tulis dan ambik gambar tuh yang most of the time tak sempat.
But that doesnot mean owner blog ni dah jadi kedekut :-P or mata duitan (semua kena bayor) kikikiki - tiada kaitan dengan sesapa samada yang hidup ataupun dah meninggal dunia

Alahaiiii.. projek yang dah agak lewat. Asyik tertangguh jerrr, gitu ler
Tengok tuh, dah agak ketat dengan dak Maryam sweater nih


Asal kejadian...
Ini adalah jumpsuit yang umi beli kat giant.. agak tebal kainnya, tapi kejap jer pakai, dah tak padan dengan dak Maryam, sejak tuh lah niat timbul untuk transform jadi sweater or baju panas or baju sejuk or what eva the name kan...
 
Kita potong kakinya..
 
Bahagian kaki tuh dikembangkan Nampak camni..
Lipat dua dan agak2 potong untuk hood.. jahit bahagian lekuk tuh
Now lekatkan dari tengah leher ke kiri dan ke kanan 
Bahagian bawah tuh saya letak kain warna merah, ribbed knit, nasib baik ada warna yang agak sama.. walaupun taklah betul2 sama 
 
Wokehhh.. dah siap.. Cuti sekolah March ni kita bawa balik kampong yer, pakai kat airport and dalam flight hihihi.. lepas tuh kita masuk bakul je lah.. macam dah takleh pakai dah pun

 
Itu je lah idea yang tak seberapa kikiki
Wassalam...


Regards; mila

4 comments:

  1. wak kreatifnya...anak kita banyak gak jumpsuit dah kecik simpan jelah..hihi

    ReplyDelete
  2. Cantik! Kreatif betul akak ni. I wish I have a talent like you huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua orang ada talent dia sendiri betul tak? Kadang tak reti jahit tapi reti memasak... reti mengemas etc

      Delete

Love your comments...