Followers

Thursday, March 02, 2017

Saiz oh saiz

Assalamualaikum kawan2

Hajat nak tulis macam2 kat blog tapi si Maryam ni bangun dah plak kikii

kita copy paste dari FB page je lah yer :P


ANAK 3 TAHUN... SAIZ XS or S yer?
Tinggi Maryam 80cm
Umur? 2 tahun 4 bulan
Dan.... dua2 saiz boleh pakai, XS or S...
Kalau tengok gambar kat bawah tuh, S memang agak labuh.

Perlu ke telekung yang labuh untuk anak2?

Kalau ikut pendapat PERSONAL saya.... tak perlu pun. Sebenarnya sebelum Maryam guna telekung XS tuh, dia start dengan mini telekung jer, kain telekung pun takde hihihi... Mini telekung biru tuh adalah dari kain jersey lebihan telekung kakak, tak sia-sia simpan rupanya, rezeki dak Maryam. Sekarang dah besar skit, dia pakai telekung sepasang betul dah, sebab bila tengok umi pakai kain, dia nak jugak. Kain tuh tak labuh pun, takat bawah skit dari kaki, dan just nice kalau dia berjalan. Kadang solatnya sekejap jer, kita angkat takbir, dia dah sujud, kita baru nak sujud, dia dah tanggal telekung hahaha

At different angle, kalau sebagai pembeli, saya rasa beli saiz yang agak besar boleh lama skit dia pakai, so mungkin saya akan ambik saiz S. Kalau ikutkan saiz S tuh masih boleh pakai hingga umur 4 tahun, malahan kalau tak cepat sangat tinggi, boleh sampai 5 tahun pun... lama tuh, berbaloi2 (mungkin dah agak singkat tp still boleh pakai)
So pilihan di tangan anda...
Harga?
XS=RM40
S=RM50
(sepasang telekung tanpa pouch, sulam nama & pos)
https://www.facebook.com/TelekungSolatKanak2/



Regards;

4 comments:

  1. Ha a..... pilih yg besar sikit bagi tahan lama hihi... Tapi kalau nak beli ikut saiz anak pun ok jer. Pilihan di tangan kita kan.... mana mana pun boleh. Tak gitu Mila? Mila Ok jer haha

    ReplyDelete
  2. comelnya telekong dan anak2 ni wakkk...

    ReplyDelete
  3. Comey nya Maryam..

    Akak dulu2 mmg beli size besar sikit Mila..
    Jadi tahan lah 2 3 tahun hihhi..
    Cantik telekong kanak2..
    Anak2 akak dah remaja..

    ReplyDelete

Love your comments...