Pengikut

Selasa, Mac 14, 2017

Quilted Boxy Bag....

Assalamualaikum....
Gigih menulis di blog kan..
Saya tak rasa puas hati kalau hanya post di FB sebenarnya..
Suka membebel di blog. Lebih kepada macam diary gitu hihi

Perasan tak? Dulu2, suatu masa dulu, meriah di blog, semua org suka ada blog sendiri. Tapi blog ni lebih general, ada yg sembunyi identity sendiri di blog. Then came FB... in which lebih personalized... jarang orang sembunyikan identity diri di FB. Maka blog pun sunyi, dah tak ramai aktif dengan blog, banyak yang dah sunyi tanpa new posting

Then came IG... lebih kepada berkongsi cerita peribadi melalui gambar, kalau malas nak tulis ayat panjang2, post gambar jer org dah tau apa kita buat dan pergi kemana. FB pun dah mula sunyi, yang tinggal otai2 seller jer hihihi.

Agaknya lepas IG, apa lagi erks...

Apapu, saya tetap suka blog, sebab takde restriction on ID, sesapa search n jumpa blog kita, dia boleh masuk dan baca. Ok, kurang privacy dan kurang selamat skitlah kan. But ada pro n cons lah... kat blog kita jarang update LIVE dan bgtau lokasi kita at the moment. Selalunya cerita yang dah lepas

Amboiiii buat karangan media sohsial nampaknya acik pagi nih yer kihkihkih

Cerita skit projek jahit acik..
Kali kedua buat Boxy Bag.. dah agak senang, lg pun quilted, lebih lembut dari guna cotton stabilizer...

 Tengok tuh... budak tuh posing dengan beg baru hihi


 Banyak improvement kena buat ni... boleh cuba lagi nexti time, guna batting tebalkit

Ok sampai jumpa lagi... sekian bebelan acik hihi
Wassalam



Regards; mila

10 ulasan:

  1. Saya bagi A utk karangan acik :)
    Best lah akak ni, semua buat sendiri je. Bravo!

    BalasPadam
  2. assalamualaikum
    selamat pagi singgah pagi
    sebelum bz :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumussalam.. selamat bekerja

      Padam
  3. boleh menjual beg dah..

    kita pun suka blog, entah suka bebel kot..haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan.... best membebel... bebel kat blog tak sama kat FB or IG

      Padam
  4. Hakak kenal blog baru lagi Mila, so hakak mmg tgh mabuk blog sekarang ni hihi.... Seronok apa baca entri lama lama kat blog sendiri hihi.....

    Untunglah budak budak tu, hari hari boleh bergaya dengan beg baru.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi... saya tengok trend posting kat blog saya ni, dulu2 bukan main aktif lg, sekarang sebulan 2 3 post jer

      Padam
  5. haiiii cik melor dtg melawat

    BalasPadam

Love your comments...