Followers

Saturday, January 22, 2011

Line up pliz..

Salam semua. rasanya dah lama sangat tak update blog ni kan.. ada ke kawan2 yang masih sudi berkunjung kesini agaknya.

Emmm camtuh lah blog kraf, kalau takde hasil, tak de update lah nampaknya kan. Tak kan nak copy paste orang punya hasil usaha plak hehehe. For me blogging is like my journal, so tak perlulah nak berblogging kalau takat nak copy anything from others and put it as my entry, eventhough I link it to the source... emmm apa-apa ajelah.

This few days.. walaupon diam-diam, tapi ada hasil tau hahaha..

Inilah dia... my first ever diaper bag, agaknya the last jugak kut hahaha
Bukan serik tapi betul2 complicated, nasib takde tersalah potong kain, ayam bertelur aku menetas ada ler jugak banyak kali hehehe

Dikelilingi poket.. senang nak masuk apa2 kan....


Ini bahagian dalam.. berzip dan penuh dengan poket jugak hehehe.. It should be called 'A Full of Pocket Bag" instead of a diaper bag hahaha.
The first time I used canvas in bag making. Good thing is I dont have to iron on any interfacing, not even the batting... senang kerja skit tapi canvas ni keras betul, susah nak terbalikkan..


To match with the bag... here is the diaper stacker
Option untuk sangkut pada tombol pintu or boleh jugak di ikat pada baby cot

Here is another baby gift..  requested by hubby for his officemate.. emmmm semua pasal baby kan. Entah bila nak buat untuk diri sendiri, asyik buat untuk baby orang je kan.


Special note to my beloved Izzah, So sorry.. umi tak kenal semua ini when you were born... (She keep on asking me whether I made all these for her when she was a baby hihihi 

Dah lama jugak nak buat sesuatu for myself... here are my simple butterfly tunic dress and also Boho Tunic in blue..

First time ever using a template.. its from Sew Hip, I used lycra cotton instead.. emm I really like lycra cotton, the fabric wont fray.. without serger pon bole buat baju ni tau


Wahh panjang betul cerita petang ni yerr... Have a good weekend to all...
Regards;

15 comments:

  1. ada satu kedai kain kat Petaling Street jual kanvas yang lembut sikit dari yang dijual di kamdar or nagoya..

    ReplyDelete
  2. Cantik diaper bag tu berbaloi lah usaha hehe...tapi...lagi best tengok Mila dah berjaya buat baju sendiri huhu...I ni dah lama berangan nak buat baju sendiri coz baju2ku semua dah makin ketat coz lately badan emakin semangat dek kerana stress belajar but malas nak beli baju & huhu..bila la nak jait ni.... :P

    ReplyDelete
  3. Kak suka the sexy boho blue tunic..masa muda2 dulu selalu pakai pesen macam ni...now nak pakai tidur pun segan kakaka...banyak unsightly flesh sana sini.

    Wow !mila kalau dah menjahit memang berhantu ekk!Kak pun mesti try buat diaper beg banyak poket nih..

    ReplyDelete
  4. nice nyer diaper bag tu.. kemas jek.. i teringin nak buat diaper bag.. but punyer la lazy memikirkan pieces yg byk tu... :(

    I know what you mean about Izzah pestering you with all the questions... Sofea does the same.. did you make this for me, etc..etc.. buat rasa guilty jek.. uhuhhuhu

    ReplyDelete
  5. mila...cantiknya diaper beg tuh!!!.. siap ada zip lagi...huhuhu... fobia btul kalau nak letak zip kat beg ni...last2 bukak zip letak kat tepi aje...

    ReplyDelete
  6. nice bag and tunic! love the butterfly prints, cantik sgt :)

    ReplyDelete
  7. ..bestnya buat baju sendiri....saya tak sempat je lately ni...huhuhuhuhu...(diapers bag tu, kemas!Kira berbaloi la dengan payah tu....)

    ReplyDelete
  8. SoNice.. thanks for the info, bilalah nak ke PS tuh hehehe.. dah lama benor tak kesana rasanya

    ReplyDelete
  9. Zura.. buat baju sendiri ni best. highest satisfaction bila pakai hehehe tambah plak ada orang suka tengok kita pakai.. lg ler berbunga hati hahaha

    ReplyDelete
  10. Kak Ros... sementara bag making addiction akak tuh masih ada, baik try one diaper bag plak :-)

    ReplyDelete
  11. Sue... bila buat diaper bag ni kena set in mind, mesti buat sampai siap haha, kalau tak mesti masuk bakul UFO in the end.

    ReplyDelete
  12. SCLover.. after 2 or 3 attempt.. mesti rasa tak sesusah mana... tapi mula2 buat mmg takut n serabut je rasanya... this is my 3rd attempt, but still making mistake emmm nak wat camna, for the sake of learning :)

    ReplyDelete
  13. MamaNuriel...memang best.. tambah2 lagi kalau ada org yg suka hehehe

    ReplyDelete
  14. Saya dah jadi pengunjung tetap blog Kak mila... I like.....

    ReplyDelete

Love your comments...