Followers

Monday, July 04, 2011

Beg lagi dan lagi

Salam pagi Isnin semula, selamat memulakan tugas ye..
Pagi-pagi Isnin macamni, terasa macam nak sambung tidur jer kan, padahal kalau pagi Sabtu atau pun Ahad, segar jer mata duduk depan mesin jahit hahaha..

Semalam saya siapkan satu beg telekung. Seronok buat beg ni.
And then saya dok teringat sejadah muka yang Kak Dee and Kak Ros pernah cerita kat blog diorg, emmm why not buat satu kan.. as a trial.

Nak kata sedondon tuh taklah.. cuma piping tuh jer yang sama.. bukan apa, takan nak buat sejadah kalau gambar coffe kan hahaha. Nanti kut orang yang tengah solat tuh dok pikir nak minum kopi jer memanjang, tak khusyuk solat plak dah..


Yang ini plak another bag, the earlier version, actually dah lama buat, tapi kureng puas hati..
Sebab apatuh? sebab agak lembik, saya menggunakan thin batting, but when it combined with light weught cotton as a lining, beg ni jadi tak berapa cantik lah plak. Yang atas tuh saya guna heavy cotton as a lining, nampak sturdy skit...

Emmm that is me.., I learned it hard way through experience..
From these 2 bags, the choice is up to the customer.. yang mana satu yang di pilih.
Dan terima kasih jugak kerana sudi menempah, so that I can keep on sewing and learning...

Ada tak sesapa minat cerita nii??

Actually saya tak pernah downloading any movie before.. but dik kerana drama ni, I learned on how to download it from the net.. huhuhu.. nasib broadband kat rumah tuh tak banyak songel.. kalau download early in the morning, takes on about 30 minutes to download a 1 hour 350mb video... maybe kalau dengan Unifi lagi laju kut eks.. but its ok, I had successfully downloaded 12 episodes during the weekend.. waiting for the next episode.. yuuhuuuuu (nampaknya banyak projek jahit terbengkalai ler this few days hehehe)
I Love Korean Drama

BYEEEEE


Regards;
 

20 comments:

  1. mila...cantiklah beg..saya still tak pass buat zip tuh.,.hhuhu..mila i pun minat citer korea..cumer skrg nih byk ketinggalan..

    ReplyDelete
  2. zaza.. thanks, hopefully tuannyer sukalah.
    City Hunter ni latest drama, episode 13 akan ditayangkan on 6th nnt. suka Lee Min Ho berlakon..

    ReplyDelete
  3. Setakat ni the latest yg saya suka adalah lie to me (korean) and drunken to love you (taiwan) tapi kalau compare kedua2nya saya akan cakap drunken to love you .. :) happy watching :)

    lie to me dah habis
    drunken to love you minggu depan habis :)

    ReplyDelete
  4. CikAs.. wahhh minat citer korea jugak eks.. saya tak pernah tgk citer taiwan, emm kena try tgk drunken to love u lah nampaknya ni. ehh cikas tgk kat mana? Astro beyond ke?

    ReplyDelete
  5. Owh mcm best je cite ni, nnti nurul nak cari tgk gak la..suka tgk hero ngan heroin nie ^ ^

    ReplyDelete
  6. City Hunter next week main kat Astro.Dah lama tak ikut drama korea.Tak sempat.Nanti kalau dah tertengok asyik melekat je...tapi i suka handsome semua hahahaha

    ReplyDelete
  7. Cantik la beg Kak Mila buat! Layan citer Korea pun sempat lagi buat bag. ^_^

    ReplyDelete
  8. Mila...kalau saya bagi sample bag....untuk mila buat boleh x?

    ReplyDelete
  9. cantik beg.. :)
    saya suka sejadah comel tu.. suka quilting design yang akak buat tu.. cute.. guna decorative stitches pada NV50 ke?

    Citer Korea.. aish.. tak boleh dilayan.. hahaha.. ingat dulu saya layan All About Marriage, berebut tv dgn anak.. hahahaha..

    ReplyDelete
  10. Nurul.. akak download kat sini http://mediumquality.blogspot.com/2011/05/city-hunter.html.. banyak choice downloader, satu takleh, guna yg satu lagi hehehe

    ReplyDelete
  11. Suzie.. kat astro beyond kan.. saya ni kat rumah cuma subscribe astro biasa2 tu jer.. so option yg ada : download jelah dari internet

    ReplyDelete
  12. Yati.. apsal ntah.. akak ni jd addicted ngan drama korea nii hahaha. sampai lupa kat NV50 tuh hehehe

    ReplyDelete
  13. Tyha.. beg complicated sgt saya tak pandai ler.. yg simple2 bolehlaaa

    ReplyDelete
  14. Ziela.. akak guna stitch no. 35... trylah.. suka sgt ngan effect lengkuk2 camtuh.

    sebab tuh akak malas nak layan kat TV, malas nak berebut, so layan kat PC jer, kalau dia kaco jugak, akak guna netbook jer.. wahh banyak alternatif gituu

    ReplyDelete
  15. Saya tengok kat sini online jer

    www.dramacrazy.net

    kalau drunken to love you tu saya tengok kat

    www.viki.com pula :)

    boleh dikatan semua citer korea saya tgk

    ahaks

    ReplyDelete
  16. wahh cik As.. TQ for the link. yg dramacrazy tuh dah selalu tgk kat situ. Viki.com tak pernah.
    Nampaknya kita ni sama ler korean drama lovers yer hehehe.

    ReplyDelete
  17. Mila..nak tanyer nih,..download kat mana yer citer korea..huhuhu tak jumpe..

    ReplyDelete
  18. zaza.. copy paste link nii
    http://mediumquality.blogspot.com/2011/05/city-hunter.html

    or yg ni

    http://blog.topmuzik.info/2011/06/city-hunter-1020-eng-sub-hottest-2011_23.html

    ReplyDelete
  19. zaza.. copy paste link nii
    http://mediumquality.blogspot.com/2011/05/city-hunter.html

    or yg ni

    http://blog.topmuzik.info/2011/06/city-hunter-1020-eng-sub-hottest-2011_23.html

    ReplyDelete
  20. zaza.. copy paste link nii
    http://mediumquality.blogspot.com/2011/05/city-hunter.html

    or yg ni

    http://blog.topmuzik.info/2011/06/city-hunter-1020-eng-sub-hottest-2011_23.html

    ReplyDelete

Love your comments...