Followers

Monday, April 09, 2012

Beg tomei.....

Salam pagi Isnin kawan-kawan.
Wah lama jugak saya tak update apa2 kat blog ni yer... bertapa di gua.. gua sewing corner saya ler hahaha.

Ni antara aktiviti dalam gua saya...
small bags in a row

suka sangat saya touch up beg dengan applique simple2 camni.. seronok dan boleh menggunakan small pieces of scrap jer..


All these bags are for sale ok.. The price?
Pooh & Cars RM15.00
Denim Bear RM22.00
Denim Applique (Flower/Fish/Tree) RM25.00
Interested? Please email me ok.

Dan ini plak kegilaan saya... yup saya suka dan sesangatlah suka dengan patchwork. Suka cuba macam2 pattern
Here is my first 3D patchwork pattern, at first I thought its an hourglass but its not... its a Thread Spool..
Luckily that the owner doesnot restricted me to any colours, so I can make it as colourful as I wish to.
The main fabric is Robert Kaufman Pears in Aqua by Anne Kelle

Now dah stage nak handstitch binding, this will make me busy during my lunch hour today

And here is another good news in this early Monday morning
this is on my table now

Hardcover, full of beautiful bag patterns inside.. I am drowning in it lalalaa
bought it from BookDepository at only USD26.78, with free shipping, much more cheaper than buying at local bookshop right..
Happy Monday semua ok.... with LOVE


Regards;
 

12 comments:

  1. kak,

    cantik saaaaaaaaangat beg2 tu..dan yg pentingnya raaaaaaaaaaaaaaaajin sungguh akak ber applique!!

    hehhehe murahkan beli dari book depository tu kan....

    ReplyDelete
  2. wah kak mila.. having a very productive weeks aah? jelesh jeleshhh... huhu

    ReplyDelete
  3. Anak kakak suka beg-be tu.. :)

    ReplyDelete
  4. waa..rajinnya akak..cantik sume bags tu .. i loikeeee ;)

    ReplyDelete
  5. Diam2 ubi berisi tu....banyak stok baru nampaknya...;)

    ReplyDelete
  6. wahhh.. memang jeleas nie... uhuhuh kita tengah di serang virus demam.. so kena relax jap..

    oooo bookdepository ya.. emmm nak cuba tngok gak la... tq..

    but still jeaaalessss...:)

    ReplyDelete
  7. Wah..rajin je akak...Emh untung la sbb ada bakat, kreatif..huhu ku sya yg buat, ntah jadi lawa ke idok beg tu...

    ReplyDelete
  8. aduhai...manisnyer...rindu buat these beauties...am inspired to do the applique tapi tahap kesabaran nipis benor...

    ReplyDelete
  9. patut diam je...rupanya ada product ...heheh

    ReplyDelete
  10. sangat comel cantik dan sgt kreatif

    ReplyDelete
  11. comeinya ALL the bags..

    n thanks for the info about BookDepository mila..i likee..betul ni free delivery :D

    ReplyDelete

Love your comments...