Followers

Tuesday, April 17, 2012

Happy Tuesday..

Another addition to my bookshelf... 

Dah lama berangan nak memiliki buku ini, akhirnya sampai jua, saya beli dari BookDepository at USD24. Buku ni memang complete guide to bag making plus lots of bag patterns too. I love it very much.

And these are..... addition to my stash.. cant help staring at this beautiful fabric...
All Cath Kidston waterproof fabrics.. I am a bit "tamak" for buying more than 7 yards of these beauty hahaha.. yup.. memang tamak. Padahal bukanlah hardcore bag maker pun..

 

Thank you sooooo much to my blogger friend who's helping me in buying this directly from here. Opss saya tahu.. kalau masuk link tuh, memang rasa nak pengsan kejap, macam nak beli semua benda kan kan... jangan salahkan saya kerana bagi link tuh ok.

And I am thinking of a new apron for me and Izzah with this fabric... cantik berserilah dapur ku dengan apron baru nanti (baru stage berangan yerrr hahaha...)

I have finished few quilt project recently and the most worrying thing to me is... .the scraps!!!!. And its time for me to have a "Just Sew it without rule" project...

And practising my FMQ toooo... not really a neat work..

I should say, its ok for a beginner right.. I love the LOVE shape... I figured it out just before sleeping hahaha.. Nasib tak mimpi FMQ with that shape kan...

Oklah.... thats all for my Tuesday Talking... I will be away for work from Wednesday to Saturday. In case I cant reply to your email during that time, please bear with me. I will reply it by Sunday ok.


Regards;
 

21 comments:

  1. cantik....suzie entah bila nak start wat.... errr.... akak..nak tanya pengalaman akak.. kalau tutorial foreign tu kan..kalau kita dah try wat..pastu ada orang yang berkenan nak beli ...tu ok tak?salah tak......sebab owner tu tulis tutorial tu untuk personal use... suzie ni baru nak menapak...tak mau la org marah pasal benda ni..huhuhuhu...

    ReplyDelete
  2. Banyak scrap cotton kat rumah tu....kalaulah rajin...banyak dapat hasilnya.Masih sayang nak buang sebab verangans nak buat mcm mila ni...hehehehe

    ReplyDelete
  3. Cantik warna dan corak kain2 itu. :)

    ReplyDelete
  4. suzie... ni personal opinion akak jer tau, bg akak tak jadi masalah sebab kekadang kita taklah 100% ikut apa yg ada dlm tute, mesti ada our own personal touch right, pastu bukan kita manufacture besar2an, mcm hantar kat kilang buat in large scale. takat ambik order kecil2an ok jer. Tapi tak taulah opinion org lain. Macam kalau tutorial akak kat sini, akak tak kisah, but at least kalau first time buat, bglah skit kredit dgn link back to my blog.

    ReplyDelete
  5. Tyha... scrap cotton tuh boleh buat mcm2 tau, jgnlah buang, kalau takmo export jer kat rumah saya hahhaa.. awak cantum2 without same shape pun boleh..

    ReplyDelete
  6. mmg menggoda ngan link blogshop tu..dah terliur dah nihh

    ReplyDelete
  7. k mila...

    web tu dlm bahasa cina... huhuhuh,,... camana nak shopping....

    ReplyDelete
  8. wah...shopping sakan nampak gayanya kak ;)

    ReplyDelete
  9. tq kak 4 da oppinion..bukan per...takut jadi cam "kes tudung"...hehehhehehe...

    ReplyDelete
  10. saya suka fmq yang kelopak bunga tu... saya selalu gak berangan nak buat camtu.. saya lagi teruk kak..selalu dpt idea dlm toilet! ekekeke.. ;)

    ReplyDelete
  11. Shida... mmg menggoda n tergoda betul kan

    Noen.. shopping tak hengat nyer hahaha

    Suzie.. ops kes tudung? napa yer.. ada org claim dia nyer pattern ke? emm kalau akak mmg tahu dah, bila buat tutorial free offcourse ada jer yg akan buat for sell, tapi at least akak bg ilmu dan ada org guna ilmu itu untuk generate halal income from it... harapnya dapat share kat sana nanti jugak hehehe

    ReplyDelete
  12. Mama.. apalah yg ziela ni tengok kat toilet tu yer.. boleh generate idea tuh haha... akak ni kalau buat quilt besar takut nak try pattern FMQ baru, takut sekerat jalan, nyesal..

    ReplyDelete
  13. akak link tu mcm menarik tp mmg bahasa cina ek?susah nak shopping ni..huhu~~

    ReplyDelete
  14. waduh..shopping sakan. ni jeles ni:).
    Ayu pernah masuk taobao ni dulu tp kalau nk beli kena guna agen sbb tak fhm. Kwn akk beli sendiri ke? nak kim gak boleh ? hehe.

    ReplyDelete
  15. Tinytini.. ha ah.. dlm bahasa cina. mmg perlu bantuan org yg pandai, really thanking the kindhearted friend

    ReplyDelete
  16. Ayu... yup, my friend tu pun guna agent kat sana. Seems that she found a really cheap agent there.

    ReplyDelete
  17. Slm kat mne Ade jualbuku tutorial bag tu?

    ReplyDelete
  18. Slm kat mne Ade jualbuku tutorial bag tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada link saya letak kat atas tuh kan... cer tgk betul :-)

      Delete
    2. Boleh google book depository... maybe link tuh dah unable kut

      Delete

Love your comments...