Followers

Wednesday, September 19, 2012

Jangan....


YUpppp I protest against disrespect of our beloved Messenger of God Muhammad s.a.w. 
And I am a muslim, muslim is not a terrorist, jadi saya tidak bersetuju apa-apa tindakan keganasan untuk menunjukkan perasaan marah sehinggakan ada yang tidak berdosa terkorban dan merosakkan harta benda.
Walaupun bukan di Malaysia, tapi rasa terkilan jugak dengan tindakan sebahagian saudara kita di negara lain. Mungkin kita patut bantah secara halus seperti dengan cara kurangkan/stop membeli barang2 dari negara yang anti-Islam dan menghina Rasulullah. Hentikan peperangan sesama Muslim, kerana dengan itu tiada lagi pembelian senjata dari negara barat etc. etc.

Allah Maha Mengetahui Segalanya

Regards;
 

4 comments:

  1. btol tu kak.. saya pun sama sekali menolak keganasan sebagai langkah protes.. Semoga Allah memberi kita semua petunjuk dan hidayah ke jalan yang benar... Amin...

    ReplyDelete
  2. Takut juga, tapi kita kena lawan, kan. Kalau kita tak lawan, sama macam kita subahat atau setuju dengan tindakan deme yang buat movie kutuk Rasulullah SAW tu.

    ReplyDelete
  3. Saya pun sama ,bila dah jadi berperang bunuh-bunuhan bukan Islam namanya.Sampai bila-bila pun orang kafir akan anggap kita memang suka berperang .Dah la kita memang asyik berperang sesama sendiri ...

    ReplyDelete
  4. Mama D... Ameeennnn.


    Yati... yup kita patut tunjuk kita marah n protes tapi bukan dgn cara keganasan, maybe boleh hantar nota bantahan kepada kedutaan or kalau nak tunjuk perasaan pun secara aman. bukan sekali2 membunuh dan merosakkan harta benda

    Suzie.. betul tuh. bila org islam berperang sesama sendiri, yang kaya amerika jugak, sebab diorg yang supply senjata.. kita jugak yg rugi. Itulah sebenarnya yang patut kita tangani terlebih dahulu.

    ReplyDelete

Love your comments...