Followers

Monday, December 03, 2012

Bellerina for AULIA

Merempit Jumaat malam dan pagi Sabtu nak siapkan ini, alhamdulillah, start basting, binding dan jugak sarung bolster dan pillow tuh pada pagi sabtu pukul 10.30 pagi... fuhhh sweating hihihi

Ginilah gayanya bila lupa nak catatkan dalam note book pasal order ni, actually tempahan from my sister in law for her sister. Sms plak dah terdelete, saya plak agak2 due datenya lebih kurang dengan my sister, jadi sepantas kilat nak siapkan hahaha.. (awat ntah, dalam kepala dok pikir nak siapkan jer, tak terfikir nak sms dulu tanya hahaha)

Saya buat diognal line quilting, tak sangka quilting cara ni rupanya lebih senang dan mengurangkan masalah feeding atas n bawah tak sama (backing fabric jadi lebih pendek).... kerja pun lebih cepat yeeeha.


tetiba saya rasa backing lebih cantik dari top hihihi

Saiz quilt ni +-37x46 inch

Berbalik kepada cerita yang saya lupa detail order ni... rupanya lambat lagi due sicomel AULIA ni hihi... end of December, patutnya ample time, so dah kira tercepat siap ler plak wakakaka.... tapi ada penambahan, yang mana saya sebenarnya lupa apa detailsnya (mokcik sudah tuo)
So to do list : Bantal besar, quilted pillowcase, bib, shoe & mitten. Alahaiii for mitten ni rasanya takde ribbed knit/cotton knit yg sesuailah... alternative guna getahlah kut eks...

Habis je project bellerina terus berkejaran ke dcomel plak hahaha....
Shopping 76 meter fabric ni ha... mak aiiii penat wooo
Banyak shopping kan.. ops eks... bukan semua saya punya. actually buat GB ngan kawan2 untuk dapat harga borong cotton ni. Agak2 ada tak kawan2 kat sini yang berminat nak berGB dengan saya? Nak pergi lagi... hihi

Happy Monday, happy working day


Regards;
 

3 comments:

  1. fabric apa tu mila??? boleh wat mender??

    ReplyDelete
  2. Kuazue... semua tuh cotton, nak buat baju pun boleh, nak buat quilt pun boleh... nak buat beg pun boleh

    ReplyDelete
  3. kak mila , beli kat mana cantik2 la.. nak join sekali

    ReplyDelete

Love your comments...