Followers

Friday, December 28, 2012

Berpesta...

Cerita last week..
Rasanya belum basi lagi kan..

Alkisah seorang budak yang tersangatlah excited nak pergi ke Pesta Buku Malaysia di PWTC. 
Sampai disana dalam pukul 11 pagi, lengang dan sunyi... pelikkan? kut lah semua orang ke BBW, takde sapa nak pergi ke pesta buku kut eks..

Dah pusing punya pusing, adalah sorang staff pwtc tuh bagitau yang Pesta Buku tuh di batalkan.. adehhh.. geram pun ada jugak dalam hati ini.. lepas tuh ummi pun lepas geram dengan shopping kain di Jalan TAR kikiki (out of topic sudah..)

Come Sunday, kami ke taman tasik, almaklum tak boleh nak berenang for 2 weeks, so kenalah cari alternatif lain untuk exercise. Balik dari Taman Tasik kami singgah di Book Cafe PTS... alahai belakang rumah jer rupanyaaaa (belakang yang jauhlah hikhik)

PTS ada buat karnival buku rupanya... emmm untuk menebus kekecewaan si budak kecik tuh, ummi pun bersetuju untuk belikan buku apa2 yang dia suka (WOW)
Inilah dia buku-bukunya huhuhu

Sengkek poket umi tau.. tapi sebahagiannya ni buku yang dijual dengan harga RM3 sahaja, murah kan? Tapi in total, lebih jugak ler 200 hengget terbang melayang duit ummi nii

Dan sekarang budak kecik tuh asyik dok membelek bukunya siang dan malam, sampai lupa nak makan kat taska tuh, geram betul... makan sekejap jer.. apalah salahnya rehat kejap. Inilah yang membuatkan ummi membebel

Harapnya lamalah boleh bertahan dengan buku yang sebanyak ini...
Lepas ni kita beli rak buku lagi besarlah nampaknya yerr.. 

Wassalam

Regards;
 

8 comments:

  1. nape tak datang the mines aritu kak... ada big bad wolf.. tapi saya pun pergi.. kemain ramai manusia.. nak masuk parking pun perit... lagi la nak bawak si kenit2 saya tu... huhuhu

    ReplyDelete
  2. *** correction.. saya pun tak pergi BBW tu.. huhuhu

    ReplyDelete
  3. Hihi masalahnya kan.. yg nak shopping tuh budak kecik ni yang tak suka membaca buku english.... hihihi

    ReplyDelete
  4. beh nyer....tak sabar tunggu pesta buku kat pwtc nanti....kena kumpul duit lagi lah nie nak beli rak plak..

    ReplyDelete
  5. samalah kita mila.. buku Daniel & Nome tu pun anak sy beli gak.. rm3 je.. itulah yg dikelek siang malam, tgk gambar nome yg comey tu.. baca blm pandai, br 1 yr ++... tp mmg berbaloi sgt2 kan.. dpt free book lg

    ReplyDelete
  6. pergi juga bbw....hmmmm borong juga ...best

    ReplyDelete

Love your comments...