Followers

Monday, December 24, 2012

New year, New (eye) vision

I should begin this post with ALHAMDULILLAH
At last i got the courage to go through this..
People might think its a money matter, but I would rather say its a matter of courage. You can buy money, but cant buy courage.
And I gain it through trust.. I trust this doctor, and I decided to proceed...

Not only me, but together with my hubby :)
Dan dik kerana mata saya yang sudah tua, presbyopia, I need to opt for a blended aye vision lasik procedure, and my non-dominant eye, which is my left eye, is just nice for it.. Oleh itu saya cuma menjalani lasik procedure untuk mata kanan saya... Alhamdulillah

As at now... trying hard to adapt with this new vision... especially looking at something nearer and in bright light such as MENJAHIT! Nak masukkan benang kena guna mata kiri jer adoiiiii. 
Please.... kalau anda considering lasik, take into account that ianya tidak akan menghilangkan rabun dekat or mata tua or prebyopia...
But I am really happy with this new eye vision... i am a glasses free at last. 




Regards;

8 comments:

  1. alhamdulillah..dh glasses free
    bestnya dpt face to face prof muhaya

    ReplyDelete
  2. btl ckp kat Mila..mcm sy pn, smpai skrg x berani nk bt lasik..tgk kwn bt lasik baru2 ni cm bes je..ye la, xyah pkai spek dh kn..tp xberani la :P

    ReplyDelete
  3. NoEn, hari akak buat lasik tuh prof sakit tekak, tak keluar suara pun, kalau tak mmg dengar ayat dia yg very inspiring dan very positif... masa buat check mata dulu dapat sembang ngan dia.. mmg best sgt

    Ziraziz.. saya dah lama nak buat tapiiiiii... tak berani hihi. sekarang baru ada keberanian.Tapi seriusly.. mmg tak sakit. takat pedih n kering skit on the first 1 hour jer. itu pun boleh guna air mata palsu tuh untuk kurangkan irritation. pastu ok. saya siap drive balik lg, sbb hubby buat dua belah mata.

    ReplyDelete
  4. mila,berapa kos buat lasik tu. kite pun mungkin ada masalah sama la. di mana tempatnyer?

    ReplyDelete
  5. Jiran saya ada buat ...power glasses dia dah dekat seribu skrg dah x pakai glasses...lepas ni tayang la muka x pakai glasses

    ReplyDelete
  6. Melor.. saya buat dengan Prof Muhaya, di Prescot Medical Centre, area KLCC tuh. KOs bergantaung pada umur, Kalau blended vision both eye RM7990, itu recommended for those berumur 35 and above. Apa2 pun kena g buat eye check dulu, which will cost you RM600++, dan itu akan jadi part of your lasik cost.

    ReplyDelete
  7. Suzie.. rasanya bila takde glass ni, makin nampak wrinkle kat area mata ni plak hihi.. dulu tersembunyi :P

    ReplyDelete
  8. wow.. berangan sejak umo 20an nak buat lasik ni.. tapi sayang duit.. dan jugak penakut.. dan takut cik abe tak approve.. jadi tersimpan dengan murninya di dalam hati.. pakai lense aje ler... hihihihi..

    ReplyDelete

Love your comments...