Followers

Thursday, December 06, 2012

Sekali lagi FMQ

Tunjuk yang cantik dulu hihi
Memang suka sangat dengan kombinasi border ni
Bila otak dah tepu, take a break n makan hihi, tetiba dapat idea buat border camni

Yang ini plak... hihi kombinasi fabric memang totally out
Lama fikir, tak jugak dapat idea, last2 beginilah jadinya...
Bellerina tuh pun tak centre, macam kalau tengok first time akan terfikir... "Sapalah yang tak kreatif sangat buat kombinasi fabric camni" hahahaha

Tapi saya suka the FMQ,first time guna embroidery thread. Sangat smooth, kali ini saya guna speed yang agak laju...
Baru tau... napa kalau kita tengok video FMQ kat u-tube tuh diorg mcm laju jer. Actually bila laju senang nak control stitch length, kalau perlahan sangat, high chances langkah panjang/besar hihi (tertolak lebih sangat so stitch length jadi besar). 

What a happy day today.. dapat buku baru...
Sebelum ini cuma tengok di blog penulisnya sahaja... http://www.jaybirdquilts.com/
Love all her quilts
Beli dimana? Book Depository lah... irresistably free shipping to Malaysia :P

Happy Thursday
Wassalam



Regards;
 

6 comments:

  1. Cantik kak..suka tengok combination tu..menarik :-) akak guna free hand quilting ker machine...sy biasa buat petak2 jer :-)

    ReplyDelete
  2. Dee Sue, guna machine, tapi gerakkan kain guna tangan, free motion quilt

    ReplyDelete
  3. ga pernah buat quilt, bagus <3
    suka kombinasi warnanya

    ReplyDelete
  4. cantik sangat kak!!

    heheheh dah addicted dengan bookdepository kah? :p

    ReplyDelete
  5. cantik sangat kak...jeles..huhu

    ReplyDelete

Love your comments...