Followers

Wednesday, February 05, 2014

Kerepek ngarku + air teh o segera :-)

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ النَّبِيِّ الأُمِّيّ 
وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلم

CNY oh CNY
Menu yang tokleh ketinggalan bila menjelang CNY... ngarku or arrowhead banyak dijual di hypermarket kan... 
Nampak ngarku jer yumyumyum
Terkenangkan kerepek ngarku yang sedapnyer hingga menjilat tapauwer hihi
Erkkk tak tau napa, lepas sehari kerepek ni lemau.. mungkin tipuware tuh kat kedap udara kut..
Tapi simple solution, masukkan dalam electric oven for few minutes huhuh... rangup kembali. ala ala potato chips gitu rasanya...

OPzzzz

Best jugak makan ngan ayaq teh sejuk ni kan kan...

Fuh dah beberapa hari ayaq teh segera ni keluar dari paip kat umah (#feeling blessed kuikuikui, betterlah dari takde air kan)

Tengok niiiiii
Hitam sudahhhhhh
Adoi cik Syabas.. moga cepatlah di tapis ayaq teh ni yerrr

Wassalam..


Regards;

13 comments:

  1. ramai yg ckp kerepek ngarku ni sedappp. hurm. xperasan pulak ada jual kt hypermarket. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada jual kerepek ni kat aeon big... tp mahal, satu balang rm13. Beli yg raw camni... sagat dlm air garam n goreng. Ngarku ni cuma rm1.50 jer... dapat lebih dari 1 balang tau

      Delete
  2. buat sendiri ka ketepek sengkuang cina tuuuuuh... kalau buat sendiri bak mai le resepi... kami suka juga makan gitu ajer sengkuang nie....kikkkikii...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya sengkuang cina lain kut azu... arrowhead ni ada masa CNy jer.

      Senang jer azu, mcm wat kerepek pisang jer. Sagat dalm air garam, then goreng dalam minyak panas sampai garing. then boleh ngap hihihi

      Delete
  3. Teruknya air tu. Kalau basuh kain pengsan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn.. tambah plak basuh baju sekolah huhuhuhu.. tak sanggup

      Delete
  4. Kerepek ngaku memang tak tahan lamalah Mila. Kakak pun sama. Tapi lemau pun sedap juga:)

    Kakak ingatkah air teh betul tadi. Miracle pipe keluar air teh hihi.. Kisahnya air pipe betul. Sedihnya. Ini kalau guna filter pun tak boleh jadi. Memang kena tukar filter tiap hari.. Habis kena masuk bekas dulu bagi mendaplah ye Mila. Kesiannya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaa ye ker.. patutlah bila saya bakar dlm oven pun, the next day dah mcm masuk angin. salahkan tapauware plak yer hihihi

      Nasib baik 2 3 hari jer keluar air teh nyerr.. kalau berminggu2 huh!

      Delete
  5. x pernah jumpa kerepek ni... mcm kerepek ubi ek... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak pun baru setahun dua ni lah jumpa ngarku ni.. sebelum ni pandang je lah.... sebab tak tau nak wat camna.. rasanya saya start buat ni lepas kak jamilah sclover bgtau sedap hihihi..

      Delete
  6. Yati tak pernah makan ngarku. Benda nya pun tak kenal, apatah lagi kerepeknya. Hehe.. jakun betul. Mak aii... kotoqnya ayaq! Tapi syukur juga kotor, dari takde air kan kak, lagi susah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi.. ada jual kat supermarket time CNY ni yati.

      Betul tuh... at least ada air, ayaq teh o pun.. still boleh mandi hihi

      Delete
  7. kerepek apa tu kak?
    tak pernah dengaq pun...

    nyummmnyummm tek oo es best :p

    ReplyDelete

Love your comments...