Followers

Saturday, October 15, 2016

Oh my mesin jahit...

Assalamualaikum...

Berita sedih...
Sedih tengok mesin jahit tersayang ini..

Apa pun kita baca doa dulu...

الحمد لله علي كل حال...
واستغفر الله من كل ذنب

 
إِنَّا للهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ‎‎
اللهم أجرني في مصيبتي
واخلفلي خير منها
 
Nampak tak dotdot kecik kat atas meja tuh...
Itulah getah dekat motor pullies tuh yang dah reput (rasanyalah), sebab dah hancur berterabur gitu
 
Dah seminggu gini..
Nak cari alat ganti.. lambatnya :-(
 
 
So di sini acik nak bagi nasihat kat diri sendiri:
Belilah mesin jahit yang ada nama, ada brand dan ramai orang guna. Bukannya ada satu brand jer pun (acik ni dah allergic dengan brand "penyanyi" :-P)
Walaupun spec yang cap ayam ni bagus sekali pun, harga murah sekalipun... INGAT... nak pakai lama, jadinya... yang paling penting in long run adalah support untuk sparepart, support untuk servis.
 
Aduiiii kali ni acik learn a lesson
This is the price for an experience kan... ada title DR pun blom tentu kita dapat pengalaman begini :-P
 
Untuk sementara waktu ni saya menggunakan NV950
Itulah mesin sulam, dan itulah mesin jahit lurus ku
 
 
Terasa sangat lembabnya...
Tapi bila fikir2 balik.. banyak hikmahnya
Take a rest first ok.
Rasanya nak cari satu mesin portable yang simple sebagai backup lerrr....
 
Relex2 ler dulu hihi


Regards; mila

No comments:

Post a Comment

Love your comments...