Followers

Wednesday, June 16, 2010

Kain oh kain....

Last weekend was really a tiring week for me... Our original plan was taking leave on Friday to do all the repair work on Friday n Saturday, but the contractor cant make it on Friday... so sad kan... buang cuti jer.. tp the good thing is, the contractor told us that all the repair work n painting work is FOC, but we need to buy the paint on our own, if we wanted a quality (odourless.. easy wipe.. what everrr...) paints... so on saturday we were so excited with the new painting eks... huhuhu... first time beb.. aku biarkan jer cadar..selimut.. tikar everything in its place... apo lagi... petang hari jer makcik niii dok mengelap, mencuci, mengemop (what ever u name it...).. sakit pinggang makcik oiiii. Ahad plak sessi membasuh segala cadar, langsir, comforter.., izzah's spongebob, upin n the family... the list goes on n on ok... aiiyooo... lesson learned: kalau nak mengecat tuh.. simpan ler barang2 tuh dlm tempat tertutup supaya tak kena abuk n cat... Silly me... but yeah... why the contractor dont remind me anything on this ah? (dont blame others ok)
My sewing activities still on ok... but on my dining table hahaha... nasib portable machine kan.. so here it is... two new bedsheet.. aku ni plak asyik luper jer... yg pink bear tuh aku beli 2.5 meter jer huhuhu.. ni ntah keberapa kali dah aku buat bedsheet tp masih jugak aku tak hengat yg kalau bidang 60 inci, single bedsheet without bolster mesti ler 3 meter... ingat tuh... Nasib baik kain yg kotak2 tuh banyak lebih (walaupon not the same quality....) hentam saja ler...so pillow case tuh belah bawahnyer guna kain kotak2 tuh jer kikiki.. mesti izzah kureng puas hati nnt huhuhu.. I am waiting.. welcome home sayang....

Now nak tunjuk plak kain yg aku beli dr tini last week... mmg best ler kain nii, tebal n berat n agak murah ler (lepas aku penat lelah mencari corak yg cantik dr jakel ke kamdar ke nagoya ke gulaitis... all in a row at Jln TAR)
So... apa projek aku yg yo yo benor aku dok cari heavy cotton ni eks... jeng jeng... aku ni dok jatuh chenta ngan this blog.... http://diybaglover.blogspot.com/
Macam2 ada... tetiba semangat sgt aku nak try buat beg sendiri... ni ler penyakit aku nii.. bila dah excited sgt sampai tido malam pon termimpi-mimpi awww.

Setelah di godek2.. ni ler hasilnya.. masih lg banyak jahitan yg herot2.. lucky that takde jarum patah ok.

Tang zipper tuh ntah berapa kali tetas da... at last semalam aku g satu kedai barang2 jahit nii aku terjumpa zip yg bole tanggal kat hujung nya (ala... mcm pakai windbreaker/sweater tuh...) zip ni pon agak tahan lasak... solution to my problem hihihi..


Mmg nampak sgt beginnernyer beg kan.. dengan riben felt yg langsung tak kena.. hahahaha.. aku mmg kerastangan.. dan inilah hasil keras tangan ku ini..


Agak2 kalau bagi beg ni kat mak untuk isi telekung dia ok tak eks... tambah plak now dah Rejab, next month Syaaban.. (reminder to yg belum ganti pose yer hihihi) Ramadhan nnt boleh lah mak isi telekung untuk g terawih emmmmm panjang angan2 aku..


Since keje2 mengecat akan bersambung, my gobox yg mcm sarang tikus tuh terpaksalah dpindahkan.. pindah jap kat dlm guest room... maka aku pon mengemas ler segala kain2 yg aku ada.. eks.. uh... ops... manyaknyer kain ku... tambah plak koleksi hari jumaat lepas (gara2 tak dapat baiki rumah.. aku pon membawa hati yg rajuk ini ke Jln TAR n Ikea kuwang kuwang)... Banyak ler projek2 dlm angan2 nii kikiki. Kain untuk cadar 96 inci warna cekelat tuh aku ingat nak alter comforter murah yg aku beli arituh. Kain untuk comforter tuh panas n berbulu walaupon first time pakai, tp tetiba aku rasa mcm nak buat sarung quilt yg aku beli kat ikea arituh jer.. plann berubah ok... Kain valvet tuh plak aku nak wat sarung kusyen.. yg lain2 tuh ntah ler... aku pon tak tau nak wat apa.. aku tgk aku suka.. maka aku pon beli..

Ni plak segala mcm kain yg aku dok plan nak wat blouse lerr.. skirt izzah lerr.. maxi dress lerr... mcm2... tp lom terlaksana..
Fuhh tetiba terfikir.. ada lg... kain2 lycra untuk tudung tuh ada 2 kotak tuh... huwaaaa... jom jahit tudung raya ler gitu.... wat sale tudung hihihi

Sorry ler.. terpanjang plak celoteh aku hari nii.. dah lama lama cuti.. gian plak nak menaip niii..
Regards;
Rimbun with LOVE
No one despairs of solace from Allah except for people who do not believe (Qur'an,12:87) Thank You Allah for everything

6 comments:

  1. salam..

    hehe, gian beli kain :DDD sama la org kat gopeng ni, nasib le duitnya terbatas :(((

    sempena raya nanti amik tempahan buat tudung ke? saja tanye..aritu entry mcm merajuk kan..hehe! ^^ cheers kak rimbun!

    ReplyDelete
  2. salam kak kamila..nice bag..jeles saya tengok sbb saya tadek da kain strawberry biru tu..lagi cantik bila da jd beg ni..huhuhu~~anyway, nanti nak beli kain lagi bgtaulah..sorry termiss semeter haritu..da pos monday esok dapat kot..thanks akak..

    ReplyDelete
  3. amboi.. pandai ekk merajuk je terus bawak diri gi beli kain kat jalan TAR.. bagus bagus taktik baru nih! btw mmg cantik la kain u beli dari tini tu.. berkenan semua!!

    err.. nak merajuk sebab apa ni ek nak buat alasan nak gi beli kain? boleh ke merajuk dengan JPJ sebab kena renew road tax ngn insurance bulan ni? hahahaa

    ReplyDelete
  4. Lynn: opss.. saya pon ada duit tbatas jugak kikiki... tp kalau dah mabuk kain tuh, sanggup amik future budget hehe..

    Tini: thanks for visiting... no problem pasal tertinggal tuh.. dapat jugak akak menambah koleksi lg hahaha..

    n.a.i : jom ler kita merajuk selalu kuwang kuwang... pastu bole shopping sampai lobam tapak kaki hihihihi...

    ReplyDelete
  5. Wahh banyak juga kain2 tu ... suka tengok beg u buat .. nampak kemas ... tak susahkan kalau nak pujuk u .. kalau nampak mulut muncung mcm nak merajuk boleh terus ajak pi cari kain .. hahaha

    :-D

    ReplyDelete
  6. ann: ahaks! beg tuh sekali tengok kemas, 10 kali tengok hati ai meronta2 nak tetas balik zipnyer kikiki...

    ReplyDelete

Love your comments...