Followers

Monday, June 28, 2010

Weekend oh Hujung Minggu

Weekend with full of activites... seronok n mcm biaser ler.. penat. Nasib ler tak terlajak tido pagi tadi kikiki..
First>>>>>
As usual... we wont missed Jackie's action.. tp mmg selalunya pergi tgk bila dah last2 ditayangkan. tak suka berebut2 tempat duduk.. kalau dah akhir2 bole dapat free sitting.. mana2 suka hati nak duduk... tp since the hero is Jaden Smith.. tak banyak aksi2 Jackie yg lucu dan bersahaja.. Tapi satu soklan Izzah after the movie... "bole ke budak kecik kissing kat mulut eks" whoppps...











Second>>>>

Tudung for Ustazah... at last my roommate manage to persuade me to sew the tudung ordered by Izzah's teacher (aku yg malas nak terima order mood). Actually she request for 2 tudung, Grey n Maroon, but cuma warna maroon ni jer yg ada... with only 1.5meter kain bole dapat 3 tudung huhuhu... 1 Ariana L, 1 Ariana M and 1 Scallop M.... One for ustazah, One for a friend (kalau dia nak lerrr) and one for me kikiki.. tetiba aku rasa mcm best plak jahit tudung.. getting the feel again...






A Blouse for me>>>
I fall in love with all the lycra blouse.. simply because... the design at the local fabric store was so tempting.. it was so easy to sew... and the most important... easy to wear... no ironing session ok... design drape neck (betul ke eks aku eja niii) aku tengok kat satu gerai jual baju kat depan ofis niii.. rasa mcm tertarik plak nak try... bile search kat internet nii baru lah tau yg ianya dipanggil drape neck...

Also finished two fitted bedsheet for both my youngest sister n brother... they are going to further their studies jauh nun di utara next week... sebagai ahkak yg sulung nii nak jugaklah menyumbang apa termampu kan... emmm they are not twin but will be in the same college... Good Luck to both of you my dearest andak n cu

Sukan Izzah>>>>
Sungguh happy budak tecit ni sbb menang 2 acara sukaneka sekolah agamanya niii.

tido pon nak letak medal tuh kat katil kikiki













Regards;
Rimbun with LOVE
No one despairs of solace from Allah except for people who do not believe (Qur'an,12:87) Thank You Allah for everything

5 comments:

  1. suka la tgk tudung maroon tu. canggih benor..dgn merelit lip-lap lg :DDD

    nape ahkak tak letak gambo cadar sekali,leh cuci mata tgk hasil tgn ahkak..hohoho! byk lak songeh aku :p

    ReplyDelete
  2. bestnyer dpt jahit tdg sendiri..kalau kain jersi kena guna tapak lain ker?

    ReplyDelete
  3. lynn.. cadar tuh dah selamat masuk washing machine.. ahkak nii baik, bukan takat buatkan, siap basuhkan lg ahak!

    norem.... guna jarum mas (ball point needle)... tapak biasa jer.. guna tapak lain tuh kalau jahit twin neddle jerr.

    ReplyDelete
  4. Kak Rimbun,
    produktifnya weekend akak. Banyaknya jahit. Yati ni, satu bag belum tentu siap on weekend. Hehhe... :)

    ReplyDelete

Love your comments...