Followers

Friday, June 04, 2010

Tudung remnant (1)

Pagi Jumaat yg hujan.. tp hati tetap berbunga bunga sbb esok cuti yeah!!! Too many things to do esok... emm pada yg akan naik pelamin esok pon mesti dok berdebar2 dan kalut dengan pelbagai persiapan terakhir kan... (sbb aku nak g kenduri kawin, maka aku hengat ler pada kenduri kan) Esok juga akan start cuti sekolah, si izzah dah dok berbunga hati nak tinggal kat kampung sana... asal cuti sekolah jer mesti nak memerap kat kampung.... tinggal ler umi n ayah berhanimunan kat KL niii uhuk uhuk... sadissss

Dalam usaha untuk menghapuskan seguni (read plastik besor) kain remnant tudung nii... aku tgk kain bunga2 hijau ni agak banyak lg walaupon dah berambu ramba sana sini, jenuh dok menung tgk kain tuh, camno nak buat niii... at last tanpa sebarang template aku gunting jer ikut suka hati tampal sana sini (tipu.. mesti ler nak buat dress kan.. sbb ko dah skodeng blog sana, skodeng blog sini hehehehehe) maka akhirnya jd ler dress 4 tingkat niii... lg pon izzah memang suka kalau dress yg kembang2 niii...

Mai tengok model kenit nii menggayakan dress baru dia kekekeke.... bole pakai ngan t-shit kat dlm (so that ada lengan-pink yg langsung tak sepadan ngan hijo hihi) or nak sexy mexy skit, pakai dress jer lerr.....


Bukan main suka noooo... tiap2 minggu dpt baju baru... untill my mission to clear all the tudung remnant accomplish (buat nyemak sudut jahitan aku jer)

Now skodeng my dapur jap.... musim2 laici ni tiba lg... air laici is Izzah's feveret... tp kalau beli
dlm tin tuh, mesti mahal (yg murah tuh yg takde tanda halal huh) buahnyer pon skit jerr... so sajer aku beli laici fresh nii untuk buat air... bedal joo yerr. aku panaskan air+gula, then aku masukkan buah laici yg dah dikupas... then dah sejuk aku masukkan kedlm peti sejuk (try minum terus, masam ler plak), esoknya wallaaaa... sebijik mcm laici dlm tin tuh rasanya... tambah plak ais.. yummy... airnyer skit jer.. buah laici yg banyak kikiki.. jemput jemput minum air laici yerr... syyyrruuuppp hihihi...
Selamat Bercuti Hujung minggu semua... ADIOZ

Regards;
Rimbun with LOVE
No one despairs of solace from Allah except for people who do not believe (Qur'an,12:87) Thank You Allah for everything

8 comments:

  1. salam,

    seronok ada anak dara ni. bleh buat mcm2 ngan kain lebihan utk dia. lynn ni pakkal la ada baby lg. takleh nak melekat sgt kat mesin jahit.

    sedapnye laici..nak sikit! :D_

    ReplyDelete
  2. miss : thanks

    Lynn : Bestnyer nak ada baby lg... bila lah agaknya turn saya... harap sgt bole ler dapat sorg lg before umur menjangkau 40...

    ReplyDelete
  3. Wah, bestnya laici.
    Panas-panas pekena laici, nyaman rasanya. :)

    ReplyDelete
  4. besnya bila mak jadi tukang jahit...

    ReplyDelete
  5. Yati... jemput minum yer hihii


    Ila.... ek bukan tukang jahit tau, lom sampai tahap tuh lg hihihi... suka jahit jer.

    ReplyDelete
  6. banyak sunggih remnant dari kain tudung ... sampai boleh buat dress .. sukanya anak dara tu selalu dapay baju baru

    :-)

    ReplyDelete
  7. maaf lahh ...typing error banyak sangat .. secretary tak pandai menaip.. nak kena potong gaji dia

    ReplyDelete

Love your comments...