Followers

Tuesday, June 01, 2010

My.Dapur Activities


Bila aku start berlegar-legar kat blog2 makanan nii.. mulalah.. selera makan bertambah.. tgk gambar jer dah yum yum yum... then start ler plak salin dan tampal (read:copy n paste) resepi, then print, then lunch hour sure aku g Giant kat bawah tuh, malam sure start projek dapur kekeke.. kalau sedap mmg best.. sbb jimat masa ku untuk buat bekal anak.. kalau tak sedap, double the work plak dah... nak kena masak lain plak utk bekal huhuhu... kulit tart tuh buat masa ni masih lg kulit hahhaa.. intinya bila ntah nak buat. Bahan2 semua dah ada dlm fridge... tp harus ku sorok kulit tuh sbb once dirasa bole habis semua.. mmg sedap sgt guna resepi kulit tart yg isi serbuk badam... niii ala2 nak mengabihkan serbuk badam ku yg dah expired, tp kupejamkan mata sbb serbuk badam nii mahal wooo nak buang camtuh jer... aci tak...
Jom skodeng survenir from Bahrain... mmg memborong fig habis habisan hehehe.. its not me who went to Bahrain.. its my roommates... :) a.k.a my hubby..



Regards;


Rimbun with LOVE


No one despairs of solace from Allah except for people who do not believe (Qur'an,12:87) Thank You Allah for everything

3 comments:

  1. Hello Rimbun.
    Tak sakit perut ke nanti guna serbuk badam yg dah expired? :)
    Tapi barang2 baking mahal, sayang nak buang kan.

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah tak sakit perut... maybe sbb baru jer expirednya.. sayang ler nak buang camtuh jer kan

    ReplyDelete
  3. salam,

    hehe..saya pun mcm tu la. kdg2 pejam mata aje, selagi tak berubah warna/rasa/bau. kalau keje nk buang semua..kan ke m'bazir. saya selalu trust pd deria sendiri. expired date tu precaution aje.

    p/s: suka tgk mata unta, stimmm aje ^^

    ReplyDelete

Love your comments...