Followers

Wednesday, September 22, 2010

My After raya List..

Still rest and rest.. wahh macam berat jer nak start sewing or crafting project ni..

Have to list down and prioritize (did i spell it right eks...)

Semalam someone called.. opssss I forgot something... tudung2 yg nak di repair awningnya yg ada 5 helai itu.. adussssshhhhh.. malasnyer makcik. Tobat lah.. this is my last project for tudung repairing but being me.. always too hard for me to say NO.. please please.. no more tudung repairing.. I am closing my door..

Here is my list:
1. To sew new curtain for my living room.. its super duper urgent or else be prepared to answer question on how does the curtain was short in measurement.. malehnyer nak menjawab kan
2. Repair awning 5 tudung, baru tetas 3, ada lg 2 untuk ditetas...
3. To do tutorial on how to sew jubah ni (banyak permintaan.. jd kenalah di usahakan)
4. To sew my own maxi dress.. kengkonon dulu nak pakai raya, gunting pon sehari sebelum raya... hehe takat ni masih terbengkalai..
5. To do tutorial on dress kembang (untuk peringatan diri sendiri niii.. kang buat dress lg tahun depan, kena rujuk chekgu lg huhuhu)
6. To buy Aida cloth for my first ever cross stitch project.. thanks to Yati for inspiring me to do the simple cross stitch on my own. Yang ni bole buat masa office hour kat office..
7. Home improvement... cushion cover, coffee table runner, curtain untuk dapur.. huhuhu the list goes on and on.. ni yang malas nak layan nafsu menjahit niii.. pantang nampak bende cantik skit, dah nak buat, satu lg pantang nampak kain cantik skit, dah nak memborong aduhhaiiiiiii


Regards;
 

7 comments:

  1. mila...tutorial dress kembang tu... yang menarik nak tunggu... leh potong Q ke...ubah tempat dok atas...hahaha..by the way..make yourself comfort....one by one...slow n steady...

    ReplyDelete
  2. hohoho..abeslah kak..penat tak abes :p

    langsir saya tahun ni mak bagi (selepas 4 tahun tak bertukarganti). dia baru pakai beberapa bulan dah rasa tak best. saya la yg dpt. alhamdulillah.. :)

    ReplyDelete
  3. Wah, panjang list tu. Buat satu-satu kak.
    Cross stitch tu, masa leisure je buat. Kalau otak serabut, nanti salah kira. (dari pengalaman sendiri). Hehhe... Kain tu, guna je apa yang mudah dicari. Kita yang buat dia. :)

    ReplyDelete
  4. sama la kita! sgt2 malas nak repair awning... tang tetas tu la plg xtahan! huhuu

    ReplyDelete
  5. SClover... tutorial dress tuh dah ada patutnya tp sekerat jln, nak cepat siap, lupa nak amik gambar masa jahit. so kena buat baru.

    Lynn.. bestnyer dapat free.. akak ni langsir lama tuh baru tahun lepas buat, masa tuh kontraktor letak railing betul2 atas pintu, masa tuh jugak terfikir nak isi a-cond. now dah kensel plan dengan a-cond.. naikkan plak railing.. senteng ler langsir tuh..banyak kojo joo

    Yati.. plannyer nak isi masa lapang kat opis nii.. time lunch hour.

    Mis... better jahit tudung dr tukar awning kan...

    ReplyDelete
  6. mila list panjang ye...sama la macam saya punya list...lebey kurang.. tapi awak nye bergerak gak..saya punya..takat tu jaaa..ahahahahaha..tak gerak-gerak.. kesian mesin jahit kami..merajuk plak gamkanye nanti..

    ReplyDelete
  7. sama le kita... pandai buat list pjg berjela. kena buat gak tp ntah bila ye...hehehe...

    ReplyDelete

Love your comments...