Followers

Wednesday, September 01, 2010

Jubah oh Jubah

My first trial.. jubah budak lelaki... saiz 6 years. Mmg simple betul buat jubah niii.. in less than 1 hour start dari gunting sampailah siap.
Tapi I have no one to wear this jubah.... uhuk uhuk I wish I had a son
but as at now jubah ni dah bertuan.. tetiba abang jd ustaz plak yerr..

Update on 13/11/2013
Kepada yang nak try buat buat satu, boleh tengok tutorial dari azimadiy kat sini yer http://azimadiyshop.blogspot.com/2013/08/tutorial-1-cara-potong-jubah-mekah-size.html
-saya mals betul nak buat tutorial hihi-

Regards;

11 comments:

  1. cantik, Mila!
    Seriously 1 jam bole siap? guna pattern ker? k/niza ade 5 lelaki dlm umah hehehehe

    ReplyDelete
  2. betul.. in 1 hour bole siap... sbb takde step nak lekatkan lengan semua tuh. yg complicated skit kat leher jer.
    actually saya tekap dari jubah anak saya jer (pompuan), sbb budak laki yg pakai jubah ni lebih kurang jer badan diorg, just rendah skit jer. just bahagian lengan tuh saya potong terus jer, guna pembaris L tuh.
    try ler... seronok tgk budak laki pakai jubah nii hahha..nampak comel gitu.

    ReplyDelete
  3. cantek lah kak mila,

    teringin nak buat jubah mcm ni kat 3 anak lelaki plus suami. tgk kak mila ckp 1 hour aje pergh kalau saya buat mesti 3 bulan utk 4 lelaki kat rumah ni. Boleh tak akak tolong buatkan tutorial jahit jubah ni terutama cara nak buat leher tu? thanks kak.

    zana.

    ReplyDelete
  4. salam kak mila..huhu..saya pun nak tutorial gak, terliur dengar satu jam je..eheh..anyway, mane beli kain tu? sesuai betul tuk jubah lelaki..

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Meena.. nak tutorial eks.. insyallah akan d usahakan... cuma kena fikir nak bg sapa plak baju tuh nnt hahahaha..

    tini.. kain tuh akak beli kat nagoya, kain untuk buat baju kemeja lelaki. cotton yg cantik sbb tak kedut bila basuh.

    ReplyDelete
  8. sukanya jubah tuuuu !! sangat comel !

    ReplyDelete
  9. salam kak mila..kalau boleh nak tahu jugak camne cara akak buat jubah ni dalam masa 1 jam je..teringin nak buat untuk anak ngn suami jubah camni..mudah untk diaorg g solat..

    ReplyDelete
  10. Suria abadi...
    saya gunakan baju T, lipat 2 sahaja sbg ukuran, kain pula lipat 4, tang lengan tuh potong terus kat kain... fuh susah nak terangkan camna. nak buat satu pun takde anak lelaki...

    ReplyDelete
  11. Boleh tengok tutorial jubah dari azima ni kut... saya buat lebih kurang nilah

    http://azimadiyshop.blogspot.com/2013/08/tutorial-1-cara-potong-jubah-mekah-size.html

    ReplyDelete

Love your comments...