Followers

Tuesday, June 12, 2012

Birdie oh Birdie

Oh my happy day..
Bila dah siapkan satu2 quilt ni saya rasa amat lega sekali.. rasa macam accomplished something big, tapi takde lah besar mana pun kan.

Harap2 tuan punya sukalah dengan quilt ni. Kekadang bila customer bagi final say to me on the design dan choice of fabrics, rasa seriau jugak, takut2 kalau customer tak kenan kan.... Tapi setakat ini tidak adalah berlaku, cuma takut2 ajerrr :P


The baby quilt, about 50x40 inch
Pst pst.. tangan kat belakang tuh dah minta upah tolong pegang quilt hahahaha.. agak2 berapa nak bagi ni..

The small and big pillow, plus the bib, mitten and shoes
Pst pst.. setelah sekian lama tak buka mesin sulam hahaha...



Macam biasa, saya buatkan drawstring bag untuk letak quilt, ada jugak kekadang customer tanya, ngapa tak buat untuk letak bantal sekali hehehe.. (kena lain harga lah kut). Yang ini sebenarnya untuk travel, saya berpendapat selalunya bantal orang akan letak dalam diaper bag jer kan, sebab senang nak guna bebila. Tapi quilt ni normally dah sampai destinasi baru buka, so lebih senang kalau ada beg ni, kemas dan senang nak bawa. And in case kalau dah tak guna quilt ni, nak simpan pun senang, lebih kemas gitu.

Another one quilt set to go. Actually quiltnya dah siap, tinggal accessories jer ajer belum siap. Harap boleh siap by hujung minggu ni, tenang skit hati nak pergi tengok konsert Maher Zain wakakakaka.
Ada sesapa yang dah beli tiket? Jom kita pergi sama2

Regards;
 

7 comments:

  1. salam mila.. you're so talented dear..nt kalau preggy leh order quilt set ye..:)

    ReplyDelete
  2. Cantik...;) Akhirnya mesin sulam tu merasa digunakan ...;)

    ReplyDelete
  3. TQ Puan Hazel... insyallah kalau ada kelapangan

    ReplyDelete
  4. Tyha... setelah sekian lama dok tampung habuk je kan.... kesian mesin tuh.

    eh napa saya masuk blog awak tp nampak posting lama jer. pelik betul...

    ReplyDelete
  5. Mila...cantik set ni...booties ngan mitten tu cute sgt...

    ReplyDelete
  6. Wahh...cantik quilt..tapi akak dah tutup kedai dahh lama dulu..kalau tak nak jgak oder..:)
    Alamakk jeles nya..dpt tgk maher zain nanti..jgn lupa cerita sikit pasal concert tu ya..jeles..jelessss :)

    ReplyDelete

Love your comments...