Followers

Saturday, June 30, 2012

Instant cardigan/jacket

Lately ni saya dok mencari sweater untuk Izzah, nak menggantikan sweater lama dia yang dah pendek tuh.
Cari punya cari, selalu jer ada yang tak kena. Kekadang saiz tak kenalah, warna tak sesuai lah, harga far away from budget lah... emmmm macam2. Tapi alasan sebenarnya adalah, hati ini dok teringat kain yang saya beli online tak lama dulu hahaha... kain ni sangat sesuai untuk sweater or jacket or cardigan.. apa2 yang sewaktu dengannya lah. Saya pun tak tau apa beza antara terms ni..

Malam tadi saya menung panjang, nak buat camnalah niii.. kain ni pula memang limited.. rasanya about 40x18 inch jer dan akhirnya.... jeng jeng..
Siap juga my version of superduper fast and easy jacket ni...
Gunting kain pagi tadi, siap jugak petang ni... plus minus masa memasak, membasuh, mengemas etc, saya agak2 siap in 3 hours kut huhuuu

Keliling ni saya top stitch dengan benang tebal... nampaklah ada deco skit hihi
Versi nyanyi lagu Negaraku...
Dan ianya reversible tau... both sides boleh pakai..

Fabric pink ni sebenarnya adalah cotton biasa jer, bukan cotton knit untuk buat jacket tuh.
Banyak boleh buat improvement kalau ada masa, contohnya letak extra butang, bg couple gitu, so takdelah nampak butang tuh dok one side jer kan.

Apa2 je lah kan... yang penting kalau sejuk nanti anak umi boleh pakai.
Made with love to warm you my dear...

Regards;

7 comments:

  1. Untungnya mama pandai jahit...jimat semua buat sendiri...;) Eh Izzah ikut juga ye pergi umrah kali ni?

    ReplyDelete
  2. kalu izzah tinggal, kena duduk rumah acik tyha lah nampaknya haha.... Nenek n mak sedara dia semua ikut, kalu export balik kuching sama je kah mcm ikut jugakkan

    ReplyDelete
  3. lawa....heheheh bestnya semua pergi ,nak pergi juga tapi banyak nak kena fikir ,mana nak letak budak2 ,kalau bawa semua over budget pula...nantilah insya Allah ada kot rezeki saya nanti ...

    ReplyDelete
  4. Hahahhaha...Mila...boleh je nak tinggal ngan acik Tyha. Meriah sikit rumah.Selamat berangkat ye Mila dan family

    ReplyDelete
  5. wah cantik jacket...
    selamat mengerjakn umrah kak

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum, akk, kat mne beli kain bintang2 tuu? Kain tu jenis apa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kain tuh knit cotton jenis tebal
      boleh tengok kat sini http://loveandcraft.com/index.php?route=product/category&path=26

      Delete

Love your comments...