Followers

Monday, June 04, 2012

B.A.C.K

I am back... back at home and back to the office.
Back with full loaded of new fabric in the house... all these are for bedsheets and pillowcases... most important, its mine, I mean for my own use, not for orders or others...


More than 20meters of fabrics hahaha... patutlah tak cukup 20kg (we were exceeded by 2.5kg and Si merah AA demand for RM40 for that extra 2.5 kg aduzzz)
No other option.. hand lungage, but limited to 2 bags only per person.. aduhaiii.

And not a surprise.. jarum penimbang kat rumah tuh bergerak 2 angka ke kanan..omakaiiiii.. seminggu balik kampung dah naik 2kg. Lucky enough Si Merah AA not charging their air tickets by kg, if not I might ended up losing another RM40 hihihi... things that I hate most when balik kampung and also raya season... losing control of my diet....

Dan kali ini saya tak banyak membeli craft supplies, adalah sedikit sebanyak butang dan benang ni...


Balik kampung kali ini lebih banyak jalan2 and shopping. Normal routine bila balik kampung iaitu membersihkan rumah sendiri di buat ala kadar. Kami pun malas nak tidur rumah sendiri.... setakat bersihkan habuk and taik cicak jer lah. Rumput yang panjang kat luar tuh suruh orang racun jer. Tak sempat pun nak menggali bandung.

Dan ini plak... a bit surprise with the price here... the same item sold somewhere else with only 50% discount, but here? unbelievable... bukan ori ke eks? Saya ni buta brand skit hehehe

Izzah plak dok sibuk main dengan Azib, dapat upah sehengget sehari untuk jaga Azib hahahaha...
Pastu jangan tak caya... budak kecik ni berniaga aiskrim Malaysia plak dah. Nenek plak dok layan jer tolong sama2 buatkan. Cuaca plak agak panas, rasanya more than 150 batang aiskrim di jualnya.... dah tuh semua hasil jualan di ambilnya... skit pun tak bagi balik modal dah upah orang yang tolong dia.. kedekut betullah budak sorang ni.


Regards;

5 comments:

  1. Haha kelakar la Mila ni..mmg kan,.. nasib dorang x timbang berat badan kita b4 n after vacation..boleh senget satu sayap..

    waaah pandai izaah buat duit.. Nak beli APA la tu? Seronok dengar budak pandai berniaga... Masa sy dulu..segan.. Sedangkan mak bapak berniaga.. Da tua ni baru la minat...tp segan tetap ada.. Dan juga mmg x segan untuk shopping sakan........

    ReplyDelete
  2. Haha kelakar la Mila ni..mmg kan,.. nasib dorang x timbang berat badan kita b4 n after vacation..boleh senget satu sayap..

    waaah pandai izaah buat duit.. Nak beli APA la tu? Seronok dengar budak pandai berniaga... Masa sy dulu..segan.. Sedangkan mak bapak berniaga.. Da tua ni baru la minat...tp segan tetap ada.. Dan juga mmg x segan untuk shopping sakan........

    ReplyDelete
  3. Haha your daughter's really cute with her ice cream business! Sounds like a good holiday - welcome back!

    ReplyDelete
  4. Umi-Eca... pelik jugakkan, kita semua born with tak malu nak membeli, tapi tak semua tak malu nak menjual.. saya pun sama macam awaklah

    Kunang2.. ha ah.. dah balik pun

    Zara..really a good holiday... eat a lot, shop a lot, laugh a lot.. at last everything over.. overweight, overspend hahaha

    ReplyDelete

Love your comments...