Followers

Friday, June 01, 2012

Mission possible

Lama rasanya tak update blog, rasa hati
 nak jer tulis something, tapi dik kerana malas nak buka netbook, tambah plak kat sini panas teramat, jadinya malas nak memerap dlm bilik ni.

Now nak guna tablet je lah.... bila lg nak explore kan, saya ni kalau kat rumah sendiri memang takde masa nak membelek tab ni, izzah je lah yang tak habis2 dgn girlsgogames nyerrr.

To be honest, i miss my sewing machine soo much.... tapi yang best kat sini boleh jalan2 cuci mata n cuci poket sekali. Ada banyak jugak pilihan kain, ada yang kat KL lebih murah dan ada yang disini lebih murah. Ada juga saya jumpa japanese cotton kokka, tapi rege memang boleh koyak rabak poket dibuatnya hahaha... daku tak rela

Jadinya saya ikut kemampuan poket je lah, shopping kain untuk buat cadar sahaja, mungkin bagi yang biasa ke Nilai tak heran kut, tapi saya ni mmg dah serik kesana sebab sedar diri tak pandai menawar

Dan juga.... bila SIL minta tolong jahitkan baju untuk MIL, yuhuuuuuu terubat kerinduan kat "anak2" kat rumah haha... Inilah dia.... sil kata paten baju opah hihihi



Simple macam dress jer, tapi leher baju kurung, dan ini almost an impossible mission...... sebab hanya ada gunting, tali tape, toilor chalk n sewing machine. pembaris pun takde, jauh lagi serger

All this reminds me of myself masa muda belia dulu (masa tuo sangatkan)... dulu2 mana ada serger, kalau malas nk hantar kedai, pandai2lah kreatifkan diri. Sebab tuh saya tak berapa setuju org panggil french seams..... sebab den orang melayu dah lama buat, nenek saya buat baju dulu2 pun guna cara camtuh jugak haha

Oklah...... tension menaip pakai tablet ni, kalu lg panjang saya taip last2 nnt ada yang kena humban ke dinding hihihi..... ganazzzzzz. Hopefully mil sukalah dengan baju barunya... esok boleh bawa jalan2 ke pasar minggu satok ok......

Regards;

8 comments:

  1. rasanya kat nilai tu kalau tawar pun susah dapat.

    Pantai ambik hati MIL yer, baguslah tuu, dapat pahala lagi.

    ReplyDelete
  2. Bestnya g shopping.. mak saya suka g Nilai.. sy jer jarang g.. hubby x suka...

    kalau da ada bakat macam Mila nie.. kasi jarum ngan benang pun menjadi...

    ReplyDelete
  3. mmg susah nak guna tab.. mmg stress nak update panjang2 :-)

    ReplyDelete
  4. Mila...
    Kita panggil kelim betawi....tiba2 jumpa istilah French Seams....kan????

    Ps: orang tua kak su ni...

    ReplyDelete
  5. Cik Kunang2... kawan saya yg pandai menawar boleh dpt less 4 5 ringgit dari harga asal. Macam saya ni.. nak dpt seringgit dua pun payah hihi..

    ReplyDelete
  6. Umi Eca.. hubby saya tuh pun malas nak layan kalau jauh2 sangat.. sebab tuh even g jalan TAR pun normally saya g sendiri jer

    ReplyDelete
  7. Yana... skit2 oklah kan.. kalau dah panjang2 pastu banyak salah rasa mcm nak humban jer tab tuh hahaha... harini dah lega... dapat jumpa PC

    ReplyDelete
  8. Kak Su.. oooo kelim betawi ke namanya... saya tak tau pun, kat rumah mak selalu panggil jahit terlentang terbalik hahahaha... bila tulis kat sini rasa mcm lawak plak, tp bila sebut dah paham camna jahitannya

    ReplyDelete

Love your comments...