Followers

Saturday, March 30, 2013

Berpada-pada dengan satu beg tuh yerrr

Apa yang best bila balik ke kuching ni bagi seorang crafter macam saya ni?

Hihihi shopping kainlahhhh... Apa lagi kan. Actually ada jenis2 kain tuh memang agak murah disini, dan ada yang mahal. Saya plak bukanlah hardcore shopper di nilai or tangkak, yang selalu orang kata tempat kain murah tuh, so whenever balik ke kuching ni, Gambier street ni lah tempat tumpuan saya...

Apa yang murah?

Kain cadar yg colourful... Bidang 93 inci.... Harga RM11 jer semeter, rasanya yang pernah saya jumpa di tewah adalah RM16.90, so berbaloilah angkut dari sini, kali ini saya berhemah skitlah, takat angkut kain apple and animals tu jerrr.. "sungguh berhemah" hihihi

Then angkut jugak canvas denim 3 meter, pernah intai2 kat nagoya, rm24 per meter, tapi ini rm19 jer, best buat beg sbb tak perlu interfacing, dah cukup keras gitu..

Angkut jugak kain belacu yang jenis lembut tuh, saya tak jumpa kat KL jenis ni... Yg kat nagoya tuh agak keras dan offcourse lebih mahal. Yang ini lembut jer, sesuai kalau buat backing quilt wallhanging or table runner at rm2.80 semeter w.o.f 45 inch. Actually saya salah caculation skit, kalau beli yang 90 inci cuma rm4.40, lg murah kan.... Opsss balik raya nantilah baru ku hangkut lagi hahaha...

Dan tak lupa juga group of english or japanese or what so ever lah.. Cotton tuh... Angkut jugak love dot tuh, sayangnya strawberry tuh ada warna merah jer, kutlah ada pink ker, makin rabakler poket ku hihihi. Kualiti cotton ni exactly macam dcomel tapi at lower price, rm11 jer semeter, bila beli banyak... Huhuhu senget bahu angkut... Tokey tuh bagilah rm10.50.... Wokeylah tuh kan..

Semua ni dah satu beg huhuhu, nasiblah hubby memahami, siap2 beli bagage 20kg hihihi

Untung jugak dok kuching ni... Tapi jangan terkejut, orang kuching datang KL pun angkut kain jugak hahaha

Oklah.... Sambung mengemas.... Malam ni dah nak fly balik ke KL. Saya tak suka nak susahkan famili, so lebih suka dobi everything n kemas betul2 before balik. Takat minta tolong masukkan baju dalam almari jer bila dah kering nanti....

Wassalammmmm

8 comments:

  1. jeles kak!!!!len kali kalau akak nk balik kuching announce awal2 tau..boleh prepare duit tuk kirim kain...haha

    ReplyDelete
  2. murah eekk kain kat sana yer...isk..isk..bila lah leh sampai sana yer...

    ReplyDelete
  3. as salam milla..
    ni nak tanya .. kuching tu kat ne nak p beli kekain ni?? pasal kakak sy mmg selalu p kuching.. tapi jenis tak pandai nak shopping.. esp part kain2.. tergoda baca kain cadar colorful tu murah.. hehehe

    ReplyDelete
  4. Kak ros, animal motif tuh mmg comel jer, sweet sgt kalau buat cadar budak or backing quilt, tapi sayangnya ada 2 warna jer, satu lg kuning. Kalau ada baby blue or green cantik sgt...

    NoEn.... Hihihi....insyaallah yerrr... Raya nnt kut

    Kuazue.... Jomlah jalan2 ke kuching, pekena mee sapi haji salleh jom... Baru2 ni try teh 3 layer tp diorg guna gula apong, fuh sedapnyerrrrr

    Umi-eca, kat gambier street, yg kain cadar tuh saya beli kat satex, yang english cotton tuh sayabeli kat FAH, actually fah ada banyak kedai, yg saya jumpa ni deretan yg sama dgn satex tuh, tp bukan yg signboard hitam tau.

    ReplyDelete
  5. jarang orang kenal kain belacu ni..dulu2 gandum dipek dalam guni guna kain belacu..raw cotton.

    ReplyDelete
  6. jarang orang kenal kain belacu ni..dulu2 gandum dipek dalam guni guna kain belacu..raw cotton.

    ReplyDelete
  7. jarang orang kenal kain belacu ni..dulu2 gandum dipek dalam guni guna kain belacu..raw cotton.

    ReplyDelete

Love your comments...