Followers

Tuesday, March 05, 2013

berubah anginkah agaknya...

Assalamualaikum kawan-kawan cyber..

terasa macam lama plak tak update blog kan.. 
tetiba semangat hilang..
semangat menjahit pun jadi suam2 kuku..
Weekend arituh sempat separuh siap jer 3 pasang telekung, eh silap... 4 pasanglah...

Semalam plak, lepas terkinja-kinja dengan VCD Denise Austin tuh.. sempat sambung skit jer menjahit, dan sambung bercintan cintun dengan.....

serangan ulat buku melanda nampaknya hihihi

maka ulat mesin jahit pun telah hampir dikalahkan, hanya dik kerana semangat order yang belum siap, maka ulat mesin jahit pun terpaksa meneruskan hidupnya walaupun nyawa2 ikan kikikiki

Pastu semalam saya dok bertapa kat mini library rumah kami tuh.. terjumpa plak buku ni...
Rindunya dengan buku ni... dan lama tak buka.
Dulu time di univ, selalu baca buku ni, kena baca satu2 dan pahamkan maknanya, bukan macam baca novel. Tambah plak dalam terjemahan bahasa Indonesia kan.. Kalaulah dapat menghadiri Kuliah Syarah al Hikam ni mesti best... bilalah tuh agaknya.. or else tengok kat youtube je lah kut hihi

Hari Sabtu arituh plannyer nak ke Pesta Buku Islam di Putrajaya, tapi si Izzah ni berdrama airmata plak dah, takmo ikut. Rupanya ada janji ngan bff dia plak dah hahahaha....
Tapi dapat jugak pergi pada hari Ahad..
taklah best sangat, sebab discount yang ditawarkan pun cuma 10%, compared to PBAKL, selalunya ada 20% discount. So perap dululah duit ni bawah bantal opsss.. tunggu PBAKL bulan April ni je lah.

Satu fenomena yang saya terperasan masa kat pesta buku ni adalah... adanya lambakan buku motivasi yang muka depan wajib ada gambar penulisnya standing like a CEO in an annual report hihihi.. adakah anda setuju?
Bagus jugak baca buku motivasi ni... kekadang menyebabkan kita bersemangat untuk berhijrah kearah yang lebih baik, tetapi kekadang ianya too good to be true.. senang cakap tapi susah or tak praktikal sangat untuk di lakukan. Tapi suka dengan cara Prof Muhaya, yang lebih santai gitu. Tapi tak beli pun buku dia, sebab bila browse through, macam lebih kurang jer dengan apa yang selalu dia cakap kat radio or TV tuh...

Oklah.. happy weekdays kawan2.. selamat bertugas


Regards;

8 comments:

  1. Kakak pun suka Prof Dr Muhaya. Kalau mengikuti radio IKIM selalu dapatlah dengar. Buku 4 imam dari Pak Latif dari PTS itu kakak pun suka.

    ReplyDelete
  2. mila...kita pun sdang mencari buku 4 imam tu....by the way..sampai juga yer ke pesta buku kat putrajaya tu...cikazue jer tak sampai2 asik bertarung dgn nametag nie...

    ReplyDelete
  3. amboi izzah dh pandai berdrama yer

    ReplyDelete
  4. As salam Mila,

    Jahit telekung??? Vavavava ni tahap profesional tailor dah ni! :))

    Sejak dok kat luar ni dah lama tak meyopping buku sb ssh nak cari yg kita selesa & faham... so jwbnya internet jelah... pernah pesan kat mmbr mintak tolong poskan buku dr Prof Muhaya tp x dilayan... lupa agaknya...sedih :(

    ReplyDelete
  5. Saya ni kaki buku juga ,buku 4 imam pun semua dah ada....carilah salahuddin al ayubi , sultan al fateh dan laksamana cheng ho mesti best

    ReplyDelete
  6. Thanks for stopping by Nurzakiah Hanum

    Kakzakie, saya dengar kat internet jer, boleh download juga yang lama2.. boleh dengar repeatedly

    Kuazue.. at last sampai jugak, tapi banyak jugak penerbit buku yg besar2 mcm telaga biru tuh takde pun.. discount ciput sgt, terasa malas nak membeli hihi

    ReplyDelete
  7. Marya.. yup betl tuh, ambik tempahan telekung budak skit2, tp lom pro hihi
    eh.. kalau awak nak saya belikan pun boleh jugak... tunggu PBAKL nanti.. remind me ok...

    Suzie... tengah cari jugak buku2 tuh, tapi kalau boleh nak jugak cari yang bukan novel, lebih kepada buku ilmiah tentang sejarah islam, terutama kitab terjemahan

    ReplyDelete

Love your comments...