Followers

Tuesday, March 12, 2013

Telekung lagiiii

Assalamualaikum semua..

Ini kerja weekend arituh... awat saya rasa malas nak update kat blog ni emmmm
Dah siap 5 helai eks... pasanglah.. (Izzah kata tatabahasa tak betul ni hihihi)
Lama jugak saya ambil masa nak siapkan semua ni, start gunting dari last weekend lagi, baru this week siap...
Gitulah saya ni, ada masa semangat tinggi berkobar2, 5 pasang boleh siap in 2 days.. but dikala kemalasan melanda, seminggu baru siap huhuhu

Yang ini kombinasi purple and love dot. mula2 rasa mcm janggal skit, tapi turn put to be a nice combination. Actually kalau tengok live, ada love yang warna purple skit, so memang sepadanlah walaupun agak contra

Yang ini plak telekung dewasa... last piece yang saya ambik order telekung dewasa warna pink
First time saya tak buat ala smocking, cuma buat gather kat hujung lapik dahi tuh, then letak lace, guna cotton lace tuh.
Rasa macam best plak. Tak pakai anak telekung pun rambut tak keluar. 
Dan... lining tuh sampai dada, keliling  lining tuh saya guna deco stitch NV50... Actually muka ni agak besar dengan saiz saya sebab muka tuannya lebar skit, takut jugak kalau terketat nanti... Itu jugaklah antara sebab saya tak ambil tempahan telekung dewasa ni, susah benor saya nak letak saiz tang muka tuh...
Ok... till we meet again..
Wassalam

Regards;

3 comments:

  1. cantiknya! saya pun ada kain love pink nih..eheh.

    ReplyDelete
  2. cantik la.. rajin dah kira tuh.. kalu mama bila dah berenti.. kadang2 tahun depan belum tentu berjahit balik.. hahaha

    ReplyDelete

Love your comments...