Followers

Thursday, July 04, 2013

A Road Map...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam pagi Khamis kawan2 semua..

Rasanya (?) this is my closing quilt order before Ramadhan.. sooo happy siap juga akhirnya.
Lepas ni boleh concentrate nakkkk.. jahit telekung for Izzah & her BFF, dan jahit baju raya plak. Hopefully kalau boleh siap awal, maka banyaklah masa boleh tumpu pada ibadah. Bukan senang nak dapat Ramadhan yang hanya datang setahun sekali, dah 36 tahun menempuh Ramadhan, harapnya yang ke 37 ini lebih bermakna.... (erkk tuh kira tahun masihi.. tahun hijrah camno nak kira niii??)

Saya buat simple quilt pattern jer nii, fabric ni semuanya dari customer tau.
Alkisahnya teramatlah berjimat cermat sebab kain ni cuma ada 4 yards.. plus all the scraps dan balance dalam 1/2 yard dari project lepas.

Dah pikir2 nak buat faux binding jer, jimat kain skit... tapi bila combine all the binding scraps... bolehlah dapat scrappy binding yang cukup
Bila buat scrappy binding camni, the worst kalau tetiba tang sambung tuh dok betul2 kat corner huhu.. sanggup tetas balik, potong dan sambung before corner tuh tau..


At the back..
This is from 2 yards of fabric, tapi dik kerana size quilt ni 52x58 inch.. so dengan size 1 yard 36x45 inch tuh memang tokleh nak cover semua, so letak scrap je lah kasi lebar lagi hihihi (refer to kat tengah2 bahagian biru tuh)


Behind the scene.. ok weekend ni kita g cari jam tangan yerr (upah tuh)
On her bed hihi.. apa taknya.. kaco jap budak buat homework ekss

Love this...

Thanks yer tuan punya quilt atas tempahan, harapnya berpuashati dengan hasil kerja saya ni.

Till another story..
Wassalam

Regards;
 

5 comments:

  1. Lawa dan rasa nya kena sabar banyak buat ni kan......

    ReplyDelete
  2. Amboi sayang buat macam ni pun mama bagi upah jam ye. Macam tu auntie pun nak jugalah:)

    ReplyDelete
  3. Hi. Slm kenal. Hihihi
    Kreatif ♥

    ReplyDelete
  4. Pasni kumpul idea.. kumpul pattern.. kumpul material... lepas raya pulun lg! Hehe...

    ReplyDelete

Love your comments...