Followers

Wednesday, July 24, 2013

Dipertengahan sudah...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Ramadhan 15, 1434

Marilah kita memohon keampunan Allah di fasa kedua Ramadhan ini..
Moga kita terus bernyawa di bumi Allah ini hingga ke akhir Ramadhan dan di rezekikan lailatul qadar.



+++++++++++++++++++++++++++++++
Macam biasa.. sambung cerita menu buka puasa dan sahur hihihi (takde kerja lain kan!)

Semalam kami berpuasa tanpa bersahur, last saya minum air pukul 3.30am.. lepas tuh terus fengsan.. sedar2 dah pukul 6.15am huhuhu... first time terlajak sebegitu sekali, biasanya tahun2 lepas, kalau terlajak pun takat lagi 10 minit nak azan jer, sempatlah minum air n kurma sikit.

Semalam saya masak mee kari udang+kerang. Tak sangka plak Izzah suka, tambah plak tak berapa pedas... laju je lah dia makan.
Additonal to that saya buat cucur udang kembung... (boleh search resepi kat google, tapi saya dah alter banyak dah hihii)
Minuman: avocado juice (love this drink sooo much) & soya bean bagi yang tak minum apokat :P

Sahur plak saya habiskan roti jer (balance roti benjo buat roti john arituh)
Izzah plak setiap hari sahur dengan koko krunch + low fat milk
Selera nak makan nasi dah hilang, dan tak rasa apa pun walaupun tak makan nasi.

Ok lah..
Selamat berpuasa di hari ke 15 Ramadhan
Wassalam

Regards;
 

6 comments:

  1. penat sangat kot...mesti byk tempahan

    ReplyDelete
  2. Kalau kakak pulak Mila sahur mesti nak nasi baru puas. Dah biasa - puasa isnin/kamis pun kakak sahur nasi (typical malay hihi...)

    ReplyDelete
  3. Ramadhan dh semakin hampir ke penghujung..

    bln2 pose ni mmg suka belek menu.. :P

    ReplyDelete
  4. Sama la kak Mila, hujung ramadhan ni dah takde selera sahur. Sedapnya mee kari. :)

    ReplyDelete
  5. salam idulfitri maaf zahir batin...

    ReplyDelete

Love your comments...