Followers

Monday, July 08, 2013

Santai2 on weekend

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Dah pun Isnin..
Terasa macam baru jer hari Jumaat kan? Asal Jumaat jer bukan main happy..
Last weekend mesti penuh shopping mall kan.. semua orang nak beli stok makanan untuk Ramadhan, ada jugak yang terus shopping barang untuk raya.

Kami tak pergi shopping barang makanan nampaknyer kikiki
Tapi kami ke MidValley pergi CASHLESS shopping huhu
Berbekalkan 84k ops! bukan RM, tapi point ler... kami ke Maybank Treatfairs
Masa nak kesana, saya pun tak pasti sgt nilai 84k point ni... ooo rupanya 200point = RM1
So saya ada dalam RM400++ ler yerr.
Lama tuh kumpul.. lebih 4 tahun hahaha.. Dan bukanlah sebenarnya saya dah spend RM84k pun in that 4 years, sebab ada tuh promo double treatpoints etc.. ada jugak yang tak dapat point macam online shopping tuh.

Apa yang saya beli? 
Hihihi.. kenan itu ini.. tapi Izzah juga yang untung..
Dapat satu Casio Poptone ni dengan 15800 point


Kenan jugak dengan Panasonic Grinder machine at 35k point jer, tapi gedabak ler plak, mana nak letak nanti, kenan jugak ngan Phillips food processor, pun besor gedabak jugak... aishhh alangkah untungnya ada rumah kecik, so tak banyak mende boleh isi hahahaha (phewwww). Akhirnya cuma menambah satu trolley cabin bag yang 4 roda tuh jer. Yang claim ownership adalah si Izzah ler, dah berangan balik Kuching dengan beg tuh hahaha..
Akhirnya cuma menambah point, instead of guna point :p


Rasanya kurang skit meriah treatpoint redemption kali ni, voucher2 Kenny Roger or Nandos macam dulu2 dah takde. Ada voucher McD & KFC/Pizza jer. 
Nasib point ni tiada expiry, kita kumpul lagilah, next year boleh shopping lagi.. or else redeem online jer lah.

Ok lah cerita pasal bilik jahitlah plak.. sesaja mencantum scrap ala2 QAYG
Ini as freegift untuk tuan punya Quilt ini



Sesambil tuh siap jugak 2 top untuk pillowcase ni.. another 2 to go.. and then boleh sulam nama plak

Ok.. till another story.. byee
Regards;
 

5 comments:

  1. assalam...selamat sambut ramadan n berpuasa...

    ReplyDelete
  2. selamat berposa ya cik mila

    ReplyDelete
  3. Kiranya berbaloi jugalah redeem dapat apa yg disukai. Untunglah Izzah:)

    ReplyDelete
  4. Bestlah redeem saya punya tengah kumpul nak dapat juta .hahahahah berangan.

    ReplyDelete
  5. Selamat berpuasa cik melor & cik paridah

    Kakzakie... oklah buat redeem brg free kan. tapi kekadang terbeli bende yg tak perlu plak dah

    Suzie.. kumpul jgn tak kumpul hihihi

    ReplyDelete

Love your comments...