Followers

Monday, July 15, 2013

Telekung Chomel buat Zahra & Qaireen

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

الْحَمْدُ لِلَّهِ عَلَى كُلِّ حَالٍ

6th Ramadhan 1434, Isnin

Siap juga telekung Cik Zahra & Cik Qaireen :-)
Moga dua beradik ni gembira dengan telekung ni dan rajin2 solat yerr


Berminat dengan telekung buat si comel?
Detail boleh tengok kat sini yerr
Boleh juga email saya di my.milakamila@gmail.com 

*********************************************************************
Selingan cerita Ramadhan plak
Menu buka puasa semalam hihihih...
Menu asal saya adalah sempoi2 jer, seperti biasa,
Patin masak tempoyak, ulam kacang botol dan tempe goreng.
Kuih plak puding jagung
Air tembikai dengan susu

Ikan patin tuh saya bawa balik dari Temerloh, ada 3 ekor, memang banyak jugaklah bagi kami sekeluarga ni, tapi pikir2 susah nak simpan, saya masak semua dan bagi kat jiran2.. dan what happen to my menu?? Additional plak dah bubur kacang, tauhu sumbat, acar buah, rendang ayam huhuuhu.. banyaknyer kan. Tak habis pun makan, rendang ayam tuh saya simpan plak untuk hari ni hihii
Si Izzah plak, bila jumpa gulai patin ni, memang tak nampak dah menu lain, boleh tambah sampai 4 kali, balik terawih dah pun moreh roti canai, tapi sambung jugak makan nasi ngan ikan patin lagi wakakaka

Saya masih lagi try to adjust my time... agak susah nak menjahit, so ada jer tempahan yang masih pending. Baju raya saya pun masih belum dipotong... ada harapan ler siap malam raya camni :-P.... 
Camana yer kawan2 menguruskan masa di bulan ramadhan ni? Dalam planning banyak ni, nak solat terawih, nak baca alQuran, nak menjahit, nak memasak huhu.. akhirnya balik terawih fengsan.. nampak tilam n bantal jer dah...

Oklah.. enough with the story...
Till another story
Wassalam

Regards;
 

13 comments:

  1. Salam Ramadhan Mila

    Insyaallah
    akan rajin solat nanti tu

    ReplyDelete
  2. Saya menjahit pagi je sekejap. Baju raya pun x buat apa2 lg. Sahur bangun awal pukul 4 boleh la solat sunat 2 rakaat. Hihihi 2 je. Tak tidur dah lepas tu buat keje dapur n hantar budak2 g sekolah.

    ReplyDelete
  3. Suzie.. samalah kita.. pagi bangun kul 4 lebih.. ada jugak curik masa skit lepas subuh tuh menjahit, tapi hati rasa lebih cenderung nak baca alQuran plak..

    ReplyDelete
  4. Izzah macam bapak kakak suka sangat ikan patin sebab isi dia kan lembut. Masak gulai memanglah sedap...

    ReplyDelete
  5. Kak mila.akan siap semua projek tu bila tiba masanya nanti.. kalo cepat letih amik tonik! Hihihi..
    Sedapnya bubur kacang! Aiseh...pantang lagi... huhu

    ReplyDelete
  6. Noor Suraya... boleh email sekali lg tak? tak dapalah email

    ReplyDelete
  7. Kak zakie... kami sekeluarga mmg minat ngan ikan patin, tapi si izzah ni minat sampai boleh hirup kuah n makan berkali2

    ReplyDelete
  8. MamaD... adehh akak try makan vit C, tapi lebih kurang jer, nak g terawih jer start ler mata nak pejam jer rasanya. nasib time tazkirah x pejam

    ReplyDelete
  9. Ok,dah email skali lg...
    email sy suraya@stats

    ReplyDelete
  10. Noor suraya.. betullah masuk spam, dah sekian lama akak x tgk spam box tuh..

    ReplyDelete

Love your comments...